Go Back
אוזני המן

מתכון קל לאוזני המן מבצק פריך

מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

קערה
ניילון נצמד
מערוך
קורץ עיגולים
מצרכים למתכון
תבנית עם נייר אפייה

המצרכים

  • 300 גרם חמאה / מחמאה רכה לאוזני המן פרווה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרידת תפוז או לימון
  • 2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
  • למילוי: כחצי כוס ממה שאוהבים (ממרח שוקולד, תמרים, חלבה וכו')

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נערבב את החמאה, אבקת הסוכר, סוכר הוניל, גרידת התפוז, 2 חלמונים, המים ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה ידנית עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס לקירור של חצי שעה.
  • לאחר הקירור, נרדד את הבצק על משטח עבודה (כמה שיותר דק).
  • בעזרת קורץ נקרוץ עיגולים.
  • נניח כפית מהמילוי במרכז העיגול ונקפל 3 קצוות לצורת משולש.
  • נסדר את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור מעט על רווחים.
  • נאפה את אוזני ההמן בתנור חם על 170 מעלות כ-10 דקות (עד להזהבה קלה).
  • בשלב זה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.

הערות וטיפים

מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!
צילום: גאולה ואתורי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.