פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
מתכון לפוקצ'ה מהממת במספר צעדים פשוטים. מכינים בצק, מתפיחים ואופים, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
הלחם האיטלקי הידוע שכבש את לב הישראלים. רק תחשבו על הריח ברגע שיוצא מהתנור… דבר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!
פוקצ'ה אוורירית וזהובה היא דרך מצוינת לפתוח כל ארוחה, שילוב של פריכות ורכות ובצק שאף פעם לא מאכזב.
ניתן לבחור איזה תוספות שאתם רוצים, אין כזה דבר תוספת לא נכונה. מבסיס פשוט של שמן זית ומלח גס ועד לירקות קלויים, חצילים, ארטישוק או בצל, כל אחד יכול לבחור את התוספת האהובה עליו.
פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
מתכון לפוקצ'ה מהממת במספר צעדים פשוטים. מכינים בצק, מתפיחים ואופים, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
לדרג
כמות 3 פוקצ'ות
ציוד
קערה לערבוב הבצק
סיר טיגון/גריל
המצרכים
להכנת הבצק:
- 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
- 1 כף שמרים (10 גרם)
- 1 כפית סוכר (5 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
- ⅓ כוס שמן זית (למריחה)
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
- לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
- פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ 5 דקות
- אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.
הערות וטיפים
- במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים
- כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
- מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
- ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו'
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פוקצ'ה ביתית
צריך להוסיף שמן לבצק? אפשר להוסיף כף שמן. |
האם יש לאפות את הפוקצ'ות בתנור או במחבת? אפיתי בסיר גריל אבל אפשר גם במחבת או בתנור. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
כון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: פוקצ'ה ביתית – סמדר רומי
מושלם
היי אופיר,
תענוג לדעת שנהנית!!
יצא מעולה.
ניתן לפתוח, כמו פיתה , ולמלא .
נהדר
היי איריס,
רעיון מעולה! שמחים שאהבת את המתכון 🙂
הכנתי את הפוקצ'ה לסעודה רביעית וזה סגר לנו את השבוע בצורה הכי טובה שאפשר,
הוספתי מעל גבינה צהובה מגורדת, בצל סגול ובטטה ויצא מושלם!
היי בת שבע,
נשמע סוף הדרך עם התוספות שציינת!!
אם צילמת את הפוקצ'ה, את מוזמנת לשתף אותנו בקבוצה 🙂
יצא טעים לגמרי!.
התפחתי 20 דק
והפעלתי תנור עשר דקות לפני שהכנסתי. ככה יצא מוזהב ויפה ומגרה.
היי,
מצוין!! שמחים מאוד שנהנית מהפוקצ'ה 🙂
מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים בקבוצה 🙂
היי , רציתי לדעת האם מדובר בלהשים את המלח גס בבצק עצמו או רק לאחר שהינו מוכן עלינו לפזר מלח גס?
היי ליאורה,
נכון, המלח הגס זה לפיזור לאחר האפייה. בהצלחה!!
רבע שעה זה לא מעט?
לא כדאי לתת לזה כמה התפחות בנות 40 דק' בשביל הנפח וה"פוקאצ'יות"?
היי,
כאן במתכון הזה מדובר בהתפחה מהירה, אבל אפשר בהחלט להתפיח למשך זמן רב יותר.
בהצלחה 🙂
היי
חייבים מלח גס או שאפשר מלח רגיל
היי יעל,
אפשר מלח רגיל, רק אולי כדאי לשים קצת פחות ממה שמופיע במתכון.
בתיאבון!
באיזה כוס להשתמש?
היי נירית,
אפשר בכוס מדידה אוניברסלית, או כל כוס אחרת שיש לך בבית, העיקר שתשתמשי בה לכל אורך המתכון בלי להחליף כדי לשמור על הפרופורציות הנכונות בין המרכיבים.
בהצלחה 🙂
יצא טעים ברמותתתתת הכנתי מלא סוגים וזה הכי קל וטעייםםם ברמות
תודה רבה!!!!!!!!!!
היי,
איזה כיף! מוזמנת לשתף תמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
איך עושים את החורים בפוקצה? אני רוצה שיהיה לי כמו בתמונה ולא סתם שטוח בלי צורה
היי רבקה,
ואת צודקת לגמרי! את החורים את יכולה לעשות בקלות עם מזלג.
בהצלחה 🙂
מתכון 10
היי צבי,
שמחים מאוד לדעת שנהנית מהפוקצ'ה 🙂
מוזמן לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
לגבי שמן זית, לא ברור באיזה שלב להוסיף. האם רק בסוף למריחה או גם בתוך העיסה (רוב המתכונים מכילים שמן בתוך העיסה)
היי,
רק בסוף למריחה.
בהצלחה 🙂
איפה המתכון?
היי דינה!
המתכון בהמשך העמוד למטה. מקווים שענינו על שאלתך 🙂
כדאי לציין שמדובר השמרים טריים ולא יבשים
היי שושקה!
אפשר להשתמש גם בשמרים טריים וגם ביבשים 🙂
בלי להתפיח אחרי הצורה?
נותנים לבצק לנוח 5 דקות ולתנור.