Go Back
+ servings
פוקצ'ה

פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת

מתכון לפוקצ'ה מהממת במספר צעדים פשוטים. מכינים בצק, מתפיחים ואופים, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
ציון 4.61 על ידי 147 דירוגים
כמות 3 פוקצ'ות
סוג: מנת פתיחה
מטבח: איטלקי
באדיבות: סמדר רומי

ציוד

קערה לערבוב הבצק
סיר טיגון/גריל

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
  • 1 כף שמרים (10 גרם)
  • 1 כפית סוכר  (5 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
  • כוס שמן זית (למריחה)
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
  • לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
  • פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ 5 דקות
  • אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים
  • כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
  • מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
  • ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו'
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.