עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
עוגת גבינה ללא גלוטן, אלגנטית רכה וטעימה בטירוף.
העוגה שלא תוכלו להפסיק "ליישר".
כרמלה שמואל
מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי
עוגה מאוד מרשימה בגובהה ובטעמה, קוצרת מחמאות ועושה חשק לעוד (ועוד) פרוסה. אחד היתרונות המובהקים של העוגה, מלבד זה שהיא כל כך טעימה, זה העובדה שהיא נטולת גלוטן! פתרון נפלא למי שחייב או רוצה לשמור.
מומלץ לקשט מעל עם אבקת סוכר ולהוסיף ממתק צבעוני (כמו מרמלדה). אפשר כמובן גם לקשט עם פרי טעים ויפה כמו אוכמניות או תותים.
עוגת גבינה אפויה בטעם ומרקם קלאסיים, אהובה על כולם ומתאימה ביותר לחגים ואירועים חגיגיים.
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
- עוגה יפיפיה, יוצאת מהאפייה גבוהה מאוד ומרשימה
- כל כך טעימה ששוכחים שהיא אפילו לא מכילה גלוטן – כולם יכולים להנות 🙂
- מתאימה לאירוח או למנה אחרונה בארוחה חגיגית
- כל קישוט פשוט (כמו פירות ואבקת סוכר) יכול לשדרג אותה אפילו יותר
- האורחים והמשפחה הולכים להתלהב מהעוגה הזו!
שורה תחתונה:
עוגת גבינה אפויה קלאסית, עם מרקם חלומי וטעם אלוהי. והדובדבן שבקצפת – היא ללא גלוטן!
שאלות נפוצות:
במה אפשר להשתמש במקום סיר ג'חנון?
אפשר ברינג קוטר 22 גובה 10 ולעשות הגבהה עם נייר אפיה.
האם אפשר לוותר על הפודינג?
מומלץ להשאיר את הפודינג, אבל במידה וממש לא אוהבים אז אפשר לנסות עם קורנפלור בשילוב קמח, רק יש לקחת בחשבון שהטעם יצא ניטרלי והמרקם שונה… עשיתי את זה ככה במתכון אחר ואז הוספתי גרידת לימון ליים לתת טעם.
אפשר עם גבינה 5%?
כן.
איזה עוגה מדהימה ויפה, כל הכבוד אליפות ממש!
נילי חפצדי
גולשת בפייסבוק
מתכונים מתוקים
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
ציוד
המצרכים
- 1 ק"ג גבינה לבנה 9% מסוננת
- 2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
- 7 ביצים מופרדות
- גרידת לימון
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 4 כפות קורנפלור (32 גרם)
אופן ההכנה
- משמנים סיר ג'חנון, גוזרים עיגול נייר אפייה ומניחים בתחתית הסיר. מחממים תנור ל-250 מעלות.
- להניח על מסילה ראשונה מלמטה תבנית עם מים חמים.
- בקערה גדולה מכינים את תערובת הגבינות: טורפים גבינה 5%, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור. ממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה חלקה.
- מקציפים חלבונים עד היווצרות קצף, ואז מוסיפים בהדרגה כוס סוכר תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקצף יציב (לא נוקשה).
- שופכים לקערת הגבינות שליש מהקצף ומערבבים עם מטרפה לבלילה חלקה. מוסיפים עוד שליש מהקצף ומקפלים בתנועות עטיפה. מוסיפים את השליש האחרון ומקפלים בתנועות עטיפה.
- שופכים את התערובת לתבנית. מטיחים את התבנית על השיש ליישור העוגה.
- מניחים את הסיר בתוך תבנית המים ואופים 10 דקות. לאחר מכן אופים ב-150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.
- מוציאים את העוגה להתקררות מוחלטת, לאחר מכן הופכים על מגש.
הערות וטיפים
- מי שאוהב מתוק יותר – אפשר להקציף חלבונים אפילו עם כוס וחצי סוכר.
- מומלץ לפזר אבקת סוכר מלמעלה ולקשט בממתק או פרי בעל צבעים חזקים (תותים או אוכמניות יעשו את העבודה).
עוד מתכונים מומלצים עם גבינה:
- בראוניז שוקולד וגבינה
- עוגת גבינה ב-3 מרכיבים בלבד
- עוגת גבינה תות ואוכמניות
- לחמניות גבינה מלוחות הכי קלות
הבמה כולה שלכם:
גם לכם יש הזדמנות לככב! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
נראה נפלא תודה על מתכון מדוייק, הולכת להכין בשיטה זאת.
מלכה תמיר
גולשת בפייסבוק
וואו… עוגה מושלמת
אילנה
גולשת בפייסבוק
דבר אחד אחרון…
מתכון עוגת גבינה זה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מומלצים. אל תפספסו!
מ ו ש ל ם
ק ל י ל
היי מיכל,
איזה יופי שאהבת ותודה רבה על התגובה!
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
האם אפשר להחליף קורנפלור בקמח תפו"א למי שלא אוכל קטניות
היי דוד,
בהחלט כן, חג שמח 🙂
באיזה מצב התנור צריך להיות?
טורבו?
רגיל?
אשמח לפירוט….
בדיוק מכינה את העוגה ?
היי!
אם לא צוין שיש לאפות על טורבו, אז מצב האפייה הוא רגיל.
בהצלחה 🙂