Go Back
מרק עדשים

מרק עדשים חומוס שעועית ואורז

אחד המרקים הכי טעימים שיש. מרק מהמטבח הערבי, סמיך ומחמם ביום חורף קר. מאוד קל ופשוט להכנה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: ארוחות ערב, ארוחות צהריים
מטבח: מהמטבח הערבי

ציוד

סיר לחץ (מומלץ, אבל אפשר גם בסיר רגיל)

המצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול (קצוצים דק)
  • 1 כוס גרגירי חומוס (מושרים ללילה)
  • 1 כוס שעועית אדומה (מושרית ללילה, אפשר גם לבנה)
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כוס אורז (שטוף)
  • 1 כפית קימל (טחון, אפשר לוותר אם אין)
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1/2 כף מלח
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצלים עם השמן זית עד להשחמה.
  • שוטפים ומסננים את החומוס, השעועית והעדשים. מוסיפים לסיר עם הבצל ומוסיפים כמות נדיבה של מים שיכסו את כל הקטניות.
  • מעבירים לסיר לחץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  • מתבלים בקימל, אבקת מרק מלח ופלפל שחור.
  • מערבבים ומבשלים במשך 30-40 דקות.

הערות וטיפים

  • אם מבשלים בסיר רגיל יש לבשל יותר זמן, מה שחשוב זה לבדוק שהכל ממש רך ומבושל היטב.
  • מדי פעם תבדקו שלא חסר מים, שהחומוס והשעועית התרככו, ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים.
  • לאחר הבישול מקבלים מרק סמיך מאוד, אם רוצים אפשר לדלל בעוד קצת מים. מאוד מומלץ לאכול סמיך.
  • להגשה - מומלץ לפזר מעט שמן זית, קצת פטרוזיליה קצוצה וגרגירי חומוס מבושלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.