Go Back
בורקס של פעם

בורקס של פעם עם רוטב פטריות

בורקס זהוב ומהמם בהגשה נוסטלגית של פעם, עם טעם עשיר ופריכות מטריפה לצד רוטב משגע
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

לבורקס:

  • 3 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לקוביות)
  • 1 בצל גדול
  • שמן
  • 1 ¼ כפיות מלח
  • 1 חבילה בצק עלים
  • 1 ביצה + כוס מים

לרוטב פטריות:

  • 5 פטריות טריות חתוכות (או מקופסת שימורים)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 ¼ כוס מים
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצי

אופן ההכנה

  • מרתיחים במים 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות. שהם רכים מעבירים למסננת
  • במחבת מטגנים בצל גדול עם שמן (בלי להתקמצן ושיקבל צבע!).
  • מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים כפית ורבע מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום ואת הבצל המטוגן עם השמן. נטעם ונתקן תיבול
  • נפתח בצק עלים ונמלא מהפירה. כאן אפשר להכין באיזה צורה שאוהבים. אפשר לעשות 2 רולדות וחריצים על הרולדות.
  • מערבבים ביצה עם רבע כוס מים ומברישים את הבורקס ונכניס לתנור 180 מעלות למשך רבע שעה. לאחר מכן לעלות ל-190 עד קבלת צבע.
  • להכנת רוטב פטריות - בסיר קטן נטגן 5 פטריות טריות חתוכות (או מקופסת שימורים)
  • ננמיך אש ונוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות וכף אבקת מרק בצל, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כוס ורבע מים ונבשל תוך ערבוב עד רתיחה.
  • נוסיף כפית פטרוזיליה קצוצה ואז נטעם ונתקן תיבול.
  • למי שאין את האבקת בצל יכול רק פטריות. למי שאין אבקות בכלל אפשר לערבב כפית קורנפלור עם מים טוב טוב ולשפוך לסיר, רק תצטרכו יותר תיבול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.