חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי
שילוב טעמים שיא השלמות
מתכון טשולנט חמין תימני שמככב מזמן בכל כך הרבה בתים בשבתות משפחתיות, ומעכשיו גם אצלכם!
קבלו מתכון לחמין לשבת חורפית או גם אם זה בשיא החום, שמכינים עם בשר או עוף בשילוב טעמים אגדי שישאיר אתכם בשיא התענוגים.
ארוחת צהריים מדהימה ומהממת במיוחד שחובה לנסות לפחות פעם אחת בחיים. ביס אחד ישלח אתכם עפים!
מתכון באדיבות: אילנית בניזרי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- 1 כוס חומוס מושרה לילה ליפני או קפוא של סנפרוסט
- 1 כוס תירס קפוא של סנפרוסט או שעועית מושרית
- 1 כוס חיטה מושרה חצי שעה ומסונן
- תפוחי אדמה
- שום שלם (ראש שום עם הקליפה)
- 2 שזיפים שחורים מגולענים או תמרים או 2 כפות סילאן
- בשר או עוף
אופן ההכנה
- לחמם רבע כוס שמן בסיר עמוק ,להוסיף חצי כפית כורכום ושתי כפות פפריקה לערבב ,(אם מכינים עם בשר יש לסגור אותו על השמן החם והתבלינים דקה מכל צד בדרך כלל מכינה עם בשר מספר שריר 8 או אוסובוקו או אסאדו ) .
- להוסיף את החומוס התירס או שעועית והחיטה ,שום ושזיפים ,כוס מים רותחים עם כף מרק עוף ,להוסיף תיבול,פלפל שחור ומלח ,להוסיף את התפוחי אדמה ועוד כ 5 כוסות מים .
- לבשל שעה וחצי על להבה בינונית .
- להוסיף לקראת הסוף ביצים שהרתחנו בנפרד.אני מרתיחה מטעמי הגיינה לא חייב אך מומלץ.
- בכניסת השבת להניח בפלטת שבת או בתנור ל כ 15 שעות על חום 100 מעלות , להוסיף עוד כוס שיהיו מים רותחים מאחר והחיטה סופגת את הנוזלים.
- את הגחנון עדיף לקנות של חמסי לא אפוי! ומכניסים לשקית קוקי סוגרת מניחה על הבצים של החמין לכל הלילה מ 7 בערב !! הגחנון יוצא אליפות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חמין
אם רוצים להכין בסיר בישול איטי, צריך קודם לבשל בגז כפי שכתבת ואז להעביר לסיר בישול איטי או ישירות מתחילים בסיר בישול איטי? ולבשר אצטרך לתת בישול מקדים בגז? תודה מראש בסיר בישול איטי אין צורך בבישול מקדים. פשוט מניחים את כל המרכיבים בסיר כולל הבשר, מוסיפים מים וזהו. |
תירס? על זה עוד לא שמעתי. הילדים חולים על זה! |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חמין – אילנית בניזרי