Go Back
חיתוכיות גבינה

חיתוכיות גבינה אפויה נדירות

מרקם מעלף עם ביס מושלם
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: נוגה ואזה משיח

ציוד

תבנית 30/40

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 חלמונים (הצהוב)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס חלב

למילוי:

  • 3 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 קילוגרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 3 כפות אינסטנט פודינג (בטעם וניל, 30 גרם)
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות קמח (45 גרם, או קורנפלור)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק נעים, ואז שמים 20 דקות במקרר.
  • מערבבים את כל חומרי המלית במטרפה עד לאיחוד ושלט יהיה גושים.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים על נייר אפייה.
  • שמים מעל את המלית ואז מרדדים את החצי השני של הבצק ושמים אותו מעל למלית.
  • אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך חצי שעה. לאחר מכן מכסים בנייר אלומיניום ואופים לעוד חצי שעה. אם הבצק לא קיבל צבע אז אופים עוד קצת בלי כיסוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.