קציצות דגים שיעשו לכם את השבת
עסיסיות מטריפה עם טעם משגע
אין מנה משגעת יותר שתסדר לכם את השבת מאשר קציצות הדגים המדהימים האלה שיקפיצו לכם את הבית!
קבלו מתכון לקציצות דגים שיא השלמות המקבלות עסיסיות מטריפה באיזון טעמים מדויק, המבושלות ברוטב פיקנטי המקפיץ את הטעמים ברמות.
מנה עשירה, מהממת ומהפנטת שתמיד תצליח להרשים את כולם בכל ביס מחדש. יצירת אומנות של ממש!
מתכון באדיבות: לירוז ארביב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- ½ קילו דג טחון (לוקוס / נסיכת הנילוס / סלמון)
- 2 צרורות כוסברה קצוצה
- 1 ראש שום (קלוף לשיניים)
- פלפל חריף (לפי הטעם)
- 1 גזר (פרוס לטבעות)
- 1 תפו"א (פרוס לטבעות)
- 3 גמבות (פרוס לטבעות)
- 1 לימון פרוס
תבלינים:
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- מעט כורכום
- פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מעט מלח
אופן ההכנה
- בסיר משומן מטגנים את הירקות ומוסיפים את הפפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם.
- מוסיפים מעט כורכום ופלפל שחור וכף אבקת מרק עוף. מטגנים למשך 4 דקות ומוסיפים כוס מים רותחים. מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
- בתערובת הדגים מניחים כף פפריקה, מעט מלח, כורכום, ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות ומכניסים לסיר.
- מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כרבע שעה. מפזרים מעל כוסברה ומכסים לעוד 2-3 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות דגים
לא צריך להוסיף פירורי לחם לעיסה? אין צורך. |
את טוחנת את הדגים בבית? טוחנת בסופר, אפשר אפילו להביא להם צרור כוסברה לבקש שישטפו ויטחנו לך במקום יחד עם התערובת. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
קצת נימוס בשאלות לא יזיק לשואל
אין לי מושג מי לימד אותך לבשל.או להכין קציצות דגים.לפי המרשם כאן עדיף לאכול גפילטעפיש.מה זה דג טחון ופלפל מלח? איפה כל התיבול לתערובת הדג? איפה שום ובצל? איפה ביצה ופרורי לחם? איפה ירק והרבה? אולי כף עריסה חריפה? קצת גרידת לימון?אולי טיפה ראס אל חנות? בקיצור המרשם כאן הוא לא מרוקאי.לא מזרחי.וחבל…רק טועה ומטעה.
היי אילן, המתכון מכיל כ-6 סוגי תבלינים ו 6 סוגי ירקות, אך כמובן תוספות זה עניין של טעם אישי. ממליצים לדפדף באתר לעוד כמה מתכוני קציצות דגים שבטח תאהב!
שלום,
אני לא יודעת לבשל ולפי המתכון לא ברור לאן נכנסת הכוסברה. לרוטב? לקציצות? לטיגון? לאן השום?
אם אפשר בבקשה קצת יותר מפורט למתחילים..
תודה
היי ציקי, תודה על השאלה! את הכוסברה קוצצים ומפזרים בסיר עצמו בשלב הסופי, ואז זה גם מוסיף טעם לקציצות וגם לרוטב. את השום מטגנים ביחד עם שאר הירקות בשלב הראשון של המתכון, בהצלחה!