מרק בטטה כתום מנחם
פשוט אי אפשר לוותר על מרק בטטה
לכולנו יש מקום חם בלב לבטטה – הפקעת הכתומה והטעימה הזו מסוגלת לשגר המון טעם, במיוחד כשנותנים לה להתקרמל. וכשהמרק שמכינים ממנה עשוי בטכניקה נכונה כמו במתכון הזה, באמת שלא צריך הרבה כדי להרשים!
קבלו מתכון למרק בטטה מושלם, מרק כתום מנחם ומחמם שהכי מתאים לחורף, כשהערב יורד והגשם בחוץ. מרק כתום חמים מירקות כתומים טריים ועשירים – מתכון נפלא לארוחת ערב משפחתית בלתי נשכחת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר
מוט בלנדר
המצרכים
- 3 בטטות גדולות
- 3-4 גזרים
- 1 דלעת 300 גרם
- 20 גרם חמאה / 2 כפות שמן זית
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 2 כפות אבקת מרק משובחת
- 1 כפית שמן זית
אופן ההכנה
- נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות גדולות.
- נקלף את הגזרים ונחתוך .
- נקלף ונחתוך, לקוביות גדולות ונכניס לסיר.
- לתוך כל הירקות הכתומים, נכניס 20 גרם חמאה. או 2 כפות שמן זית.
- נסגור את המכסה עד שכל הטעמים יתאחדו. נערבב מדי פעם.
- נוסיף מים, עד גובה הירקות.
- נוסיף1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה. 2 כפות אבקת מרק משובחת ונערבב הכל עד לרתיחה.
- ננמיך את האש ונבשל עד לריכוך, בערך 3/4 שעה עד שעה ונוריד מהאש.
- כאשר מעט מתקרר נטחן את המרק בעזרת מוט בלנדר, עד שהכל חלק, נוסיף כפית שמן זית ונערבב.
הערות וטיפים
מעל אפשר להוסיף מעט יוגורט, או עירית או בצל ירוק חתוך לעיגולים. או קרוטונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מרק בטטה כתום
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מרק בטטה מתכון מאת: צביה אורן