טבית עירקי אמיתי לשבת
שילוב טעמים משגע ומרשים
כולנו יודעים שאין על התבשילים הקלאסיים של סבתא שתמיד מפתיעות מחדש עם טעמים משגעים ומלאים בזכרונות!
קבלו מתכון לטבית עירקי אמיתי בול לשבת בגרסה משפחתית המלאה באורז מפנק, בצל מטוגן, עוף עסיסי ותבלינים, בשילוב טעמים של סוף העולם.
מנה מדהימה ומרשימה ביותר המתבשלת כל הלילה וממלאת את הבית בריחות מטריפים. ביס ראשון ישלח אתכם עפים מעונג!
מתכון באדיבות: אורה ארגוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- 2 כוסות אורז סוגת (מושרה לשעתיים)
- 5 חלקי עוף
- 1 בצל גדול (מטוגן)
- 1 קופסת רסק עגבניות (קטנה)
- ½ קופסת עגבניות מרוסקות (או 3 עגבניות טריות מרוסקות)
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית בהרט
- מעט הל
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן
- 1 כף פפריקה
אופן ההכנה
- אחרי שהשרנו את האורז שעתיים מסננים את הנוזלים , ומוסיפים את הבצל המטוגן ואת העגבניות והרסק ומערבבים היטב ואז מתבלים מלח,פלפל, בהרט,הל,ופפריקה.
- מניחים בצד ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומתבלים במעט פפריקה וכף שמן
- מכניסים לתנור על 180 מעלות בלי נייר כסף למשך 20 דקות ואז מוציאים ומסדרים בכיוון ההפוך מעל הבצל והעגבניות את העופות ומכסים במעט רוטב וליצוק 3 כוסות מים רותחים מבשלים כ-18 דקות ואז לכבות.
- מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומניחים על הפלטה החשמלית לפני כניסת שבת או בתנור.
- מניחים מתחת רשת ברזל ולהטמין בשמיכה ל-5 שעות או לשים בתנור על 100 מעלות ל-5 שעות . הופכים את הסיר על מגש גדול ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: טבית עירקי
אם שמים על הפלטה לפני כניסת שבת ורוצים לאכול שבת בצהריים ? לשים קודם על תחתית ברזל ? בהמשך הלילה לשים תחתית שבת מוקדמת. |
האם אפשר להכין עם אסאדו? אפשר בהחלט! |
מה חושבים על: טבית עירקי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: טבית עירקי – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
רציתי לדעת אם אפשר לבשל בי לאפות ואיך
שלום
נראה ממש טעים אך המתכון לא ברור, איך שמים הפוך?
איזה רוטב שמים מעל, המתכון לרוטב.
אנא פרטו יותר בצורה מובנת.
תודה
היי אידה, את מוזמנת לצפות בסרטון סביב דקה 6:00 ולראות את התהליך בעצמך. בהצלחה!
צודק
לגמרי לא ברור