סלמון אפוי בתנור עם ציפוי מעלף
עסיסיות מטריפה עם רכות מושלמת
רוצים להפתיע את המשפחה במנת דגים בלתי נשכחת עם טעם שיישאר איתם עד סוף השבוע? אז זו המנה בשבילכם!
קבלו מתכון לסלמון בתנור בטעם שיא התדהמה, המתקבל בעסיסיות מטריפה ורכות מושלמת, ומצופה בציפוי מעלף המשדרג את הטעם ברמות.
פילה סלמון אפוי בתנור, מהממת ומרשימה במיוחד שתמיד תדאג לפנק את כולם בחווית טעמים אגדית במיוחד. את הסלמון הזה אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: אורה ארגוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 4 חלקי דג סלמון (בלי עור)
- 50 גרם קשיו (גרוס)
- 50 גרם צנוברים (לא קלויים)
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- שוטפים את הדגים ומסננים ואז משרים את הדגים למשך 15 דקות במיץ לימון ו-2 כפות חומץ, ואז שוטפים ומסננים.
- בקערה שמים את כל המרכיבים לרוטב (חוץ מהקשיו וצנוברים) ומערבבים לאיחוד. ואז טובלים את הדגים למישרה במשך שעתיים במקרר.
- מחממים תנור ל 180 מעלות, מסדרים את הדגים בתבנית לפזר את הקשיו והצנוברים על הדג ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון סלמון בתנור זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סלמון בתנור – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
מוצלח ביותר, היו הרבה מתכונים בשולחן המתכון הנ"ל נחטף תודה
היי תמר,
שמחים שנהניתם!!
לאפות בלי לכסות?
היי הדס,
אין צורך לכסות.
בהצלחה 🙂
זה לא מידי הרבה פטרוזיליה יבשה???
עושה בדיוק לפי ההוראות מעניין איך יצא
היי הדס,
את בהחלט יכולה להוריד בכמות אם זה יותר מדי לטעמך.
מקווים שיצא מעולה 🙂
היי אפשר להשתמש בדבש סילאן במקום הרוטב סויה והטיראקי
היי איריס,
אכן כן, בהצלחה 🙂
הי
כרגע מכינה…
אפשר להשתמש בפטרוזיליה טריה? אין לי יבשה
היי לימור,
אכן כן, ומוזמנת לעדכן איך יצא 🙂
א. צריך לדאוג שהציפוי לא נשרף כי זה פוגע בטעם..
הפיצוחים נשרפים מהר בתנור..
ב. השריית דג סלומון במיץ תפוזים. החומץ והלימון כובשים את הדג. (מי שירצה לימון שיוסיף על הדג עצמו.. הכי טעים שיש!,)
ג. קורט זנגביל ישדרג את המנה..
ד. תודה על המתכון ושבת שלום.
היי אלעד!
תודה על התגובה שלך, יש בה טיפים טובים 🙂
לגבי עניין הכבישה – משרים את הדגים למשך 15 דקות בלבד במיץ לימון ו-2 כפות חומץ.
חתיכות הדג האלה עבות מדי לכבישה מהירה כזו, שהיתה בוודאי מתרחשת אם היינו משתמשים בחתיכות דקות של סלמון.
שבת שלום גם לך!
בנוגע להשרייה של הדג תנסי להשרות במיץ.תףוזים ותגלי הפתעה.. בהצלחה!
לא שמעתי על השרייה במיץ תפוזים. נשמע מעניין מאוד. מה זה עושה לדג?