סהרוני בצק פריך במילוי ריבה וקוקוס
מרקם נדיר עם טעם מושלם

לפעמים הכי טעים זה הישן והטוב, ואין קלאסי יותר מעוגיות סהרונים משגעות שיעשו לכם את היום!
קבלו מתכון לסהרוני בצק פריך וחלומי המקבלות מרקם נדיר הנמס בפה, ומשודכות למילוי ריבה מפנק עם המון קוקוס עסיסי.
עוגיות קלילות והכי פשוטות להכנה שתמיד ידאגו לשדרג לכם את היום בחווית טעמים אגדית ביותר!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 3 ½ כוסות קמח (חצי קילו)
- 1 ¼ כפיות אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה (רכה מאוד או מחמאה)
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ⅓ כוס שמן
למילוי:
- ריבה (אפשר גם ממרח שוקולד או תמרים)
- קוקוס
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל ואבקת סוכר, מערבבים ואז מוסיפים את החמאה עם חצי כוס מיץ תפוזים ושליש כוס שמן.
- נלוש היטב לבצק רך ונעים (בידיים), ואז עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים, מקמחים נייר אפיה ומגלגלים את החלק שעליו אנחנו עובדים בקמח ומרדדים לעיגול דק. לדאוג שיהיה מקומח מתחת לבצק שלא יידבק
- חותכים את העיגול למשולשים, ושמים בקצה כפית ריבה ומפזרים קוקוס או כפית נוטלה או שחר או ממרח תמרים.
- מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש כלפי החלק הצר.
- מניחים בתבנית עם נייר אפיה על צד התפר.
- אופים באפיה רגילה על חום של 175 מעלות למשך בערך 15 דקות.
- מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
תמונות הכנה:



נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סהרוני בצק פריך
איך זה שהריבה לא יצאה? הריבה יצאה קצת אבל לא נורא. ברגע שמוציאים את התבנית מהתנור מזיזים את העוגיות מעט ואז הריבה שיצאה לא נדבקת לעוגיה. |
חייב מיץ תפוזים? אפשר להחליף במים. |
מה חושבים על: סהרוני בצק פריך

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי סהרוני בצק פריך אלה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
במתכון הזה יש גם וגם, אבל בהחלט אפשר להכין עם מחמאה ושמן. בהצלחה!
האם זה מתאים לרחת לוקום
אפשר בהחלט למלא בלוקום גם טעים. בהצלחה!
יש לי הרבה מתכונים לעוגיות מבצק פריך ,הבצק הזה הכי מוצלח טעים נימוח וקצר הרבה מחמאות
איזה כיף לשמוע רות תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/