לחם פרסי ברברי שטוח ומשגע

רכות מדהימה עם טעם מושלם
בהשראת: חנה אנטבי
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים

קבלו הצצה למטבח הפרסי עם הלחם הכי שווה שישדרג לכם כל שבת בטעמים שאינם מן העולם הזה!

קבלו מתכון ללחם פרסי ברברי ושטוח שמכינים מבצק חלומי עם רכות מדהימה ומשדכים להמון זעתר וברק לטעם מושלם.

לחם קליל ומאוד פשוט להכנה עם ריחות אפייה המגרים את כל השכונה, וטעם מענג שאי אפשר להפסיק לזלול!

מתכון באדיבות: חנה אנטבי

ספר המתכונים של חנה אנטבי

 

לחם פרסי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחם פרסי ברברי שטוח ומשגע

רכות מדהימה עם טעם מושלם
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
לדרג
כמות 6 יחידות
באדיבות: חנה אנטבי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ½ כוסות מים פושרים
  • 3 כפות שמן
  • 5 כוסות קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • למריחה מעל:
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מתפיחים עד להכפלת הנפח בערך שעה, ואז יוצרים את הצורה שאוהבים ושמים להתפחה קצרה נוספת.
  • מבשלים כוס מים עם כפית קמח וכפית סודה לשתיה, וכשמסמיך מעט מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • מורחים מעל לבצק ועם האצבעות מטביעים ועושים את הצורה של הפסים בבצק, אין צורך במערוך. לא מורחים ביצה, מורחים רק בבלילה שבושלה.
  • אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 18 דקות, או עד שמזהיב יפה.
  • בגמר האפיה מורחים עם שמן זית לקבלת ברק. אפשר גם לפזר זעתר.
  • במידה ואוהבים את הלחם קריספי אז משאירים את התנור פתוח ואם רוצים לחם רך יותר אז מכסים אותו במגבת בעודו חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם פלחם פרסירסי


שאלות נפוצות: לחם פרסי

אפשר קמח תופח במקום רגיל ולהוריד את האבקת אפיה?
לא ! כיוון שקמח תופח הוא עדין יותר, מתאים לעוגות. האחוז גלוטן שלו מאוד נמוך. לחמים דורשים קמח עם אחוזי גלוטן גבוהים.
ניתן לאפות עם קמח מלא?
בהחלט למה לא. יהיה קצת מרקם שונה כי קמח מלא כבד יותר אבל כדאי לנסות . או חצי חצי.
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

12 Comments

    1. היי שירן,
      זה יכול לקרות וזה בסדר. כל מוצר קמח הוא שונה אפילו כשמדובר באותו סוג. תלוי גם באיזו כוס השתמשת. מה שעושים כשהבצק דביק מדי זה מוסיפים כף קמח וממשיכים לעבד עד שהבצק נעשה נוח לעבודה.
      בהצלחה בפעם הבאה

  1. 3 stars
    ב-18 דקות הלחם עדיין לא הזהיב ונדרשו 30 דקות. משכך הוא יצא קצת קשה ביחס לברברי שאני מכירה. יש לי גם תחושה שכמות המים גבוהה מידי.
    סה"כ אחרי מריחת שמן זית וגם תוספת טבילה זה טעים וקריספי.

    1. היי ספיר, מניסיוננו המתכון יצליח עם קמח לבן, קמח לחם או קמח מלא (עם מרקם שונה אבל). לא יצא לנו לנסות מקמח ללא גלוטן ולא יכולים להמליץ סתם, אך אם יש לך קמח ללא גלוטן שמתאים לאפיית לחמים בהחלט אפשר לנסות ונשמח לשמוע איך יצא! תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?