עוגיות דקות ללא קמח ב-5 דקות
טעם מענג בקראנצ'יות מטריפה
התיישבתם על הספה וחסר לכם משהו מפנק לנשנש? אז תכירו את העוגיות הכי מושלמות לנשנוש שישאירו אתכם מכורים!
קבלו מתכון לעוגיות דקות נדירות במיוחד שמכינים ללא קמח ותוך 5 דקות בלבד, המקבלות טעם מענג עם המון שומשום, גרעינים, שקדים, וכל מה שטוב.
עוגיות קלילות והכי קלות להכנה שתמיד טוב שיש בסביבה. איך שלוקחים ביס קראנצ'י ראשון מיד מתמכרים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: שרה יוסף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 3 חלבונים
- ½ כוס סוכר (אפשר גם 1/4 סוכר דמררה לקבלת צבע יפה)
- 1 ½ כוסות שומשום
- 1 כוס גרעיני חמניה (או דלעת - אפשר בלי)
- 1 כוס שקדים (דקים ללא קליפה)
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים יחד. אין צורך להקציף את החלבונים. אם לא מוסיפים גרעיני חמניה או דלעת אז יוצא יותר קליל ואז להוסיף עוד חצי כוס שומשום במקום.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מניחים בתבנית נייר אפיה, ועם כפית קטנה מניחים מעט מהעיסה ומשטחים ואופים למשך 10 דקות עד מתקבל צבע חום. לאחר מכן מוציאים ומקררים ושוב מכניסים לתנור לכמה דקות.
- לתת לעוגיות להתקרר היטב ואז לאכול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגיות דקות אלה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
ריכזנו לכם הכל! מחפשים עוד עוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף? קבלו >> מתכון לעוגיות
מקור: עוגיות דקות – שרה יוסף
נשנוש מושלם טעים ובריא ליד הקפה
היי כרמית,
שמחים שאהבת את העוגיות! מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂
עוגיות קלות להכנה וטעימות בטרוף. תודה רבה.
האם ניתן לשים במקום סוכר לבן או דמררה סוג של ממתיק אחר?
אולי דבש או סילאן וכמה?
בבקשה מתכוןדמומה עם סילאן בקישור כאן.
אפשר להוסיף במקום חצי כוס שקדים דקים ובמקום גרעיני חמניה חצי כוס שקדים טחונים? אן שזה יהיה כבד מידי?
אפשר להכין עם שקדים פרוסים דק ולוותר על גרעיני החמנייה, אין צורך לשקדים טחונים. תודה!
מה נסגר איתכם??? אתם לא יודעים לקרוא מתכון??? מה זה התגובות האלה?? או שאתם לא יודעים מה זה חלבון?? כתוב בפירוש 3 חלבונים, ביצה = חלמון + חלבון, חלמון = הצהוב של הביצה, חלבון = הלבן של הביצה. הבנתם?? או שעדיין אתם חושבים וכותבים שאין ביצים במתכון.
בלי קשר, אחלה עוגיות באמת ממכרות. תודה
נראה לי טעים אנסה.
שאלה, מדוע אחרי האפייה של 10 דקות צריך להוציא מהתנור לקירור ולהחזיר שוב לתנור לכמה דקות?
מחכה לתשובה.
תודה רבה
כתבתי במקומות המסומנים *
התהליך מבטיח שהעוגיות יצאו הכי קריספיות, אפשר לחלופין לאפות עד להזהבה כ-15 דקות ואז לצנן בטמפטורת חדר על רשת לצינון עוגיות. בהצלחה!