קבב עסיסי על מקל תפו"א
במרק פטריות טעים ומושלם
לרגעים האלה שמתחשק לכם להרשים עם מנה בשרית מושלמת שתשאיר את כולם בשוק – הבאנו לכם מתכון נדיר זה שישאיר אתכם משוגעים!
קבלו מתכון לקבב נדיר בעסיסיות מטריפה על מקלות תפוחי אדמה משגעים, המבושלים במרק פטריות המקפיץ את הטעם לרמה הבאה.
מנה מדהימה בטוויסט חדשני שתמיד מצליחה להרשים בכל ביס מחדש. איך שלוקחים טעימה ראשונה לא תצליחו להפסיק להתענג!
מתכון באדיבות: מזל חלפון אוזנה
ספר המתכונים של מזל חלפון אוזנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 קילו בשר טחון
- תפוחי אדמה (גדולים)
- 1 בצל (גדול)
- כוסברה (קצוצה)
- מלח
- מעט מרק עוף
- פלפל שחור
- כרכום
- מעט כמון
- ¼ כוס שמן
- פטריות (מקופסת שימורים)
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הבשר, ומוסיפים אליו בצל גדול מגורד וכוסברה קצוצה. מתבלים במלח, מעט מרק עוף, פלפל שחור, כרכום, מעט כמון ורבע כוס שמן. מערבבים את הכל היטב.
- לוקחים את התפוחי אדמה גדולים וחותכים כמו צ'יפס לא עבה מדי.
- לוקחים מהבשר כדור ומלבישים בקצה של המקל תפו"א ומהדקים בקצוות.
- בסיר רחב מטגנים את הבצל, ואז מוסיפים כוס וחצי מים. בכוס שמים מרק עוף, כורכום ופלפל שחור ומערבבים היטב ושופכים על הבצל.
- מערבבים ומסדרים את הקבבונים ובאמצע שמים פטריות קטנות שלמות.
- מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך. לא לשחק עם כף מדי פעם אפשר עם הידיים לנענע את הסיר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קבב על מקל תפו"א
מה אפשר במקום הפטריות? אפשר גם לבשל עם פול, יוצא מעולה. |
אפשר לעשות במקום בשר אדום חזה עוף? אפשר בהחלט. |
מה חושבים על: קבב על מקל תפו"א
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
וכמה זמן זה צריך להיות על הגז?
והאם בסיר מכוסה?
נראה ממש טעים!! מחכה לנסות 🙂
כ-20 דקות בסיר לא מכוסה ולשים עין
היי, אפשר בבקשה לכתוב לי כמויות של תבלינים? כמה לשים מכל דבר?
תודה!
לפי העין ולפי הטעם וההעדפה, ככפית מכל תבלין.
אני בישלתי תחילה את תפוחי האדמה ואז טיגנתי/אפיתי את הכל ללא מים וללא פטריות.
גם אפשר. שמחים שאהבת ציפי בתיאבון!
מתכון נהדר…רק ש…כוזברה למי שאוהב ואני ממש לא ..הפיתרון פיטרוזיליה .תודה על המתכון.
תדה על שיתוף הטיפ תודה תומר!