| |

סמבוסק מלבן הכי טעים

בצק פריך וחלומי עם מלית עשירה
בהשראת: ענת אלישע ביטון
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
סמבוסק מלבן

לא משנה אם תרצו לקרוא לו סמבוסק או בורקס, העיקר שמדובר במאפה הכי טעים שיצא לכם להכין ולאכול!

קבלו מתכון לסמבוסק מלבן של גבינה הכי מושלם שיש, המתקבל ברכות ודקיקות מפתיעה עם בצק פריך וחלומי, ומשתדרג במלית גבינות עשירות הנמסות בפה בכל ביס.

מגישים מאפה מדהים זה חם ופריך, וממלאים את כל הבית בריח אפייה מגרה, וכבר בביס הראשון כולם יהיו מכורים לעוד!

מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון

ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון

 

סמבוסק מלבן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סמבוסק מלבן

סמבוסק מלבן הכי טעים

בצק פריך וחלומי עם מלית עשירה
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 500 גרם קמח לחם / לבן
  • 1 כף מחוקה שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
  • 100 מ"ל מים (½ כוס)
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • לפתיחה:
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 500 גרם מוצרלה מגורדת
  • 250 בולגרית רכה מגורדת
  • לציפוי:
  • 2 כפות סילאן מהולות ב-¾ כוס מים
  • 2 כוסות שומשום לבן / חום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נניח את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. ללוש במהירות בינונית כ-2 דקות.
  • לאחר מכן נוסיף מלח ושמן וללוש עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
  • ליצור כדור ונעביר לקערה משומנת. נכסה ונתפיח שעה.
  • ליצור כדורים במשקל של 100 גרם כ׳א ( 9 יח), נכסה ונתפיח 20 דקות נוספות.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה.
  • נפתח כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. נניח מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית.
  • נסגור לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שנסיים את כולם נמעך מעט אל המאפים ונטבול בסילאן ולאחר מכן בשומשום.
  • נאפה עד הזהבה עמוקה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
סמבוסק מלבן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

    1. היי מיכל, ניתן להקפיא את הסמבוסק לאחר האפייה בקופסה אטומה היטב ולהפשיר בכל פעם. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?