לחמניות אצבע בטעם של בית
רכות בטירוף עם טעם מושלם
אין מתאים יותר לשבת מענגת וטעימה מהלחמניות הכי קלאסיות ונוסטלגיות שיש עם טעם שנשאר איתכם לכל שאר היום!
קבלו מתכון ללחמניות אצבע ביתיות ומושלמות שתמיד יוצאות רכות ומדהימות עם עם מרקם חלומי שנמס בפה וטעם שיא השלמות.
מפתיעים את המשפחה בלחמניות נדירות אלה וצופים איך במהירות כולם מתמכרים לטעמים משגעים. תמצאו את עצמכם מכינים כל שבת מחדש!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 ¾ כוסות מים
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח עם השמרים וסוכר. מוסיפים את השמן וכוס מים ומתחילים ללוש כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת המים ונלוש לעוד כ-6 דקות.
- הבצק צריך להיות מעט דביק. הופכים לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן, וגם בצידי הקערה.
- מכסים בשקית ושמים להתפחה עד להכפלת הנפח. לאחר מכן מורידים נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
- משמנים מעט את השיש, ומורידים את הבצק ומחלקים אותו ל - 12 -14 חלקים, תלוי בגודל הרצוי.
- נלוש לכדורים חלקים ואז מחכים 10 דקות.
- מתחילים מהכדור הראשון - מרדדים את הבצק למלבן. מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים לרולדה הדוקה.
- שמים בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. מתפיחים לעוד 20 דקות.
- מברישים בעדינות בביצה מהולה במים, ומכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שמוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון לחמניות אצבע זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
נראה מושלםםם. כמה יוצא כוס ושלושת רבעי מים? במד ליטר? באיזה כוס צריך להשתמש ?תודה
כוס אונברסלית 240 מ"ל, אז יוצא 420 מ"ל. בהצלחה!
מדוע טורבו? יש איזה יתרון על אפיה בחום רגיל?