| |

תבשיל חזה עוף בטמפורה וצ'ילי מתוק

עסיסיות מטריפה עם טעם עשיר ומענג
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.44 על ידי 30 דירוגים
חזה עוף

ארוחת הצהריים שגם הילדים וגם המבוגרים לא יצליחו להפסיק לזלול – תתכוננו להתאהב עם תבשיל חזה העוף הכי מושלם שיש!

קבלו מתכון לתבשיל חזה עוף בטמפורה משגע בעסיסיות מטריפה, המשתדך לרוטב צ'ילי מתוק נדיר המקפיץ את הטעמים ברמות.

מנה מדהימה ומרשימה במיוחד שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. איך שלוקחים ביס ראשון לא מצליחים להפסיק לאכול!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

 

חזה עוף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חזה עוף

תבשיל חזה עוף בטמפורה וצ'ילי מתוק

עסיסיות מטריפה עם טעם עשיר ומענג
ציון 4.44 על ידי 30 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 2 פרפרי חזה עוף (פרוסים לקוביות)

לטמפורה ביתית:

  • 1 כוס קמח מנופה
  • ½ כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים (קרים)

לרוטב צ'ילי:

  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מים חמים
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • שומשום

אופן ההכנה

  • להכנת חזה העוף בטמפורה - בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
  • את קוביות חזה העוף מכניסים לקערת הבלילה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך חצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
  • להכנת רוטב צ'ילי משודרג - במחבת קטנה מחממים מעט שמן ובו מטגנים את שיני השום עד לרתיחת השמן.
  • מוסיפים למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל.
  • מבשלים 5 דקות על אש נמוכה, ומכניסים את קוביות חזה העוף בטמפורה, מערבבים בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • לסיום מפזרים שומשום בנדיבות.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חזה עוף

שאלות נפוצות: תבשיל חזה עוף

מה אפשר להוסיף בצד?
תוספות מומלצות ליד: שעועית מוקפצת, פתיתים, ירקות מבושלים, אורז ועוד.
אפשר להכין את הבלילה עם החזה עוף ולהשאיר במקרר ולמחרת לעשות?
ניתן להשאיר את הבלילה עם החזה עוף במקרר אך חשוב להוציא לטמפרטורת החדר לפני כדי להצליח לטגן בקלות.
אפשר לוותר על הסודה?
אין לוותר על הסודה, היא חשובה מאוד לאווריריות והצלחת המתכון.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
ניתן להחליף את הסילאן בדבש.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: תבשיל חזה עוף – אילנית בניזרי
מוזמנים גם לבקר בדף פייסבוק, קבוצת פייסבוק ובאינסטגרם.

Similar Posts

6 Comments

    1. היי ציפי,
      אפשר להשתמש בטמפורה ללא גלוטן ובקמח ללא גלוטן, יש בכל סופר 🙂
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    מתכון מעולה
    גם המבוגרים וגם הילדים זללו.
    היה לי המון חזה וחלק עשיתי ללא הרוטב וגם היה מעדן
    תודה

4.44 from 30 votes (28 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements