ג'חנון קליל ואוורירי עם טיפים
רכות מפתיעה עם טעם עשיר ומושלם
שבת זו משאירים את כל המשפחה מכורים לעוד ועוד עם מתכון ג'חנון מושלם זה בשיטה קצת שונה המבטיחה שלמות שכולם יאהבו!
קבלו מתכון לג'חנון קליל ואוורירי בטירוף שלא יוצא כבד בכלל ומתקבל ברכות מפתיעה, צבעי זהב מהממים, וטעם מושלם שאי אפשר להפסיק לזלול.
מנה מדהימה במתכון פשוט עם טיפים שתמיד מבטיחים הצלחה מסחררת. איך שלוקחים טעימה ראשונה תמצאו את כל המשפחה בשוק!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 5 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כוסות מים
- 300 גרם נטורינה (או חמאה או מרגרינה)
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר או ביד, ללוש קילו קמח עם 5 כפות סוכר,2 כפיות מלח מלאות, כפית אבקת אפייה, ו-3 כוסות מים בערך, עד שהבצק חלק ורך אבל לא דביק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
- עושים מהבצק כדור ומשמנים מעל ואז מכסים למנוחה של שעה.
- לאחר מכן לקוחים נייר אפייה ומורחים אותו בשמן. מכינים מהבצק 16 כדורים ומשטחים מעט ומניחים על הנייר.
- מלטפים את הכדורים בשמן כולל הצדדים שלהם שלא יתייבשו, ומניחים עליהם ניילון נצמד. נותנים מנוחה של לפחות 6 שעות, או לילה שלם בחוץ.
- לילה קודם מוציאים 300 גרם נטורינה ומשאירים על השיש כדי שיתרככו. לאחר מנוחת הכדורים משמנים משטח בטיפה שמן, ופותחים כל כדור הכי דק שאפשר ומורחים בכמה פינות נטורינה.
- מקפלים צד ימין לאמצע ואז צד שמאל מעליו, ומורחים שוב מהנטורינה. ואז מגלגלים לרולדה.
- משמנים סיר במרגרינה ומניחים את הג'חנון. בשלב זה אפשר להכניס למקפיא עד הכניסה לתנור.
- שמים לאפייה בתנור שחומם על 100-120 מעלות למשך 12 שעות.
- מי שמכין בפלטה צריך למלא סיר במים ולהכניס את הג'חנון לשקית קוקי בתוך סיר המים.
הערות וטיפים
טיפים:
1) מומלץ להשתמש ב-300 גרם נטורינה לקילו פתיחה, לא פחות ולא להתקמצן גם אם נראה משומן.
2) מומלץ לשים את הכדורים למנוחה של לילה שלם.
3) לפתוח דק דק דק ולא לחפש גלגולים יפים ומשורטטים. גלגולים יפים מראה שהבצק עבה.
4) לאפות 100 מעלות מדף אמצעי 12 שעות. לפעם ראשונה לקום ב-5 בבוקר ולראות שהזהיב ואם לא אז לעלות ב 10 מעלות. סרטון אופן הכנה:
1) מומלץ להשתמש ב-300 גרם נטורינה לקילו פתיחה, לא פחות ולא להתקמצן גם אם נראה משומן.
2) מומלץ לשים את הכדורים למנוחה של לילה שלם.
3) לפתוח דק דק דק ולא לחפש גלגולים יפים ומשורטטים. גלגולים יפים מראה שהבצק עבה.
4) לאפות 100 מעלות מדף אמצעי 12 שעות. לפעם ראשונה לקום ב-5 בבוקר ולראות שהזהיב ואם לא אז לעלות ב 10 מעלות. סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: ג'חנון
הכנתי את הגחנון עם נטורינה בשמן זית זה אותו הדבר כמו הקוקוס? כן זה טעם ניטרלי. |
מה חושבים על: ג'חנון
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: ג'חנון קליל – מלי מאירוב
רציתי להבין את נושא המים בסיר על הפלטה, כמה מים שמים ?
הגחנון ייצא אותו דבר כמו בתנור ?
היי נטע!
שמים מים מספיק כדי שכל הג'חנון יהיה מכוסה. זה לא יוצא בדיוק אחד לאחד כמו בתנור אבל קרוב מאוד לכך. מספיק טוב!
בהצלחה 🙂