עוגת שוקולד גבוהה קוצרת מחמאות
מרקם רך וחלומי עם עם טעם מושלם
אין כמו עוגה נדירה של שוקולד שתקשט לכם את השבת בטעמים מתוקים שנשארים איתכם עד סוף היום!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד גבוהה שתמיד קוצרת מחמאות, המתקבלת במרקם רך וחלומי ומשודכת לציפוי שוקולדי מושחת המבטיח עונג של טעמים בכל ביס.
עוגה קלילה ופשוטה להכנה שתמיד מצליחה להרשים את כולם עם כל ביס מחדש. איך שמנסים פעם ראשונה מיד מתחרטים שלא הכנתם כבר מקודם!
מתכון באדיבות: דינה חיים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24
המצרכים
- 2 ½ כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- ½ כוס שוקולית
- ½ כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס מים פושרים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים היבשים יחד ומערבבים.
- לאחר מכן שמים את המים את השמן והחלמונים ומערבבים.
- את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף יציב, וכשמוכן מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים בקיפול.
- שמים בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-160 למשך שעה בערך.
- איך שהעוגה מוכנה להוציא מהתנור ולהפוך ושמתקרר להוציא מהתבנית.
- להכנת הציפוי - שמים על גז שמנת מתוקה ומחממים ואז מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים.
- שמים בצד לקירור ואז שופכים מעל לעוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שוקולד זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולד – דינה חיים
מתי שמים את המים הפושרים?
בשלב ההכנה השני ביחד עם שאר הנוזלים. בהצלחה!
נראה מפואר ! אני לא אוהבת שיש הרבה ביצים יש לעוגות טעם קצת של ביצה .האם ניתן להפחית ?
היי זואי, היינו ממליצים להידבק למתכון (רוב העוגות שוקולד מצריכות 5-6 ביצים) או להכין מהמתכון הזה עם 3 ביצים או מהמתכון הטבעוני הזה.
צריך לשים אבקת אפיה?
שקית אחת, בהצלחה!
יכול להיות שחסר אבקת אפייה במתכון?
ישנה שקית אחת, בהצלחה!
באיזה תבניות אפשר להשתמש לעוגה זו?
תשלחו לי לאיימל מתכונים תודה רבה
תשלחו לי לאיימל
היי ציפורה, בינתיים אין לנו את האפשרות הזו, אך מוזמנת להצטרף לוואטסאפ ולקבל מתכונים כל יום. https://chat.whatsapp.com/BYqByCm8UvX4ovo6pj3Wxz
האים צריך לשמן את התבנית??
אפשר לשמן בהחלט.
האם אפשר להשתמש באבקת קקאו וסוכר במקום שוקולית? אם כן מה הכמויות
אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר.