עוגיות סיגר פריכות עם מלית אגוזים מפנקת
מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
הכי מושלם לאירועים מיוחדים, שבתות וחגים – עוגיות הסיגר הכי מושלמות באות לשדרג לכם את היום בטעמים שישאירו אתכם המומים!
קבלו מתכון לעוגיות סיגר גיאורגיות פריכות ומשגעות המקבלות מרקם רך וחלומי עם מלית אגוזים מפנקים המקפיצים את הטעם ברמות.
עוגיות קלילות ומאוד פשוטות להכנה המרשימות את כל מי שטועם בחווית טעמים עשירה ומושלמת. אין סיכוי שלא מנסים!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
המצרכים
לבצק:
- 2 מרגרינה (סה"כ 400 גרם)
- 2 גביעי שמנת חמוצה (או כוס קצפת צמחית)
- 700 גרם קמח (כ-5 כוסות - לפי ספיגה)
- 2 חלמון ביצה L
למלית:
- 3 ½ כוסות אגוזי מלך
- 1 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 2 חלבונים (מביצה L)
- 50 גרם אבקת סוכר (לבזיקה)
אופן ההכנה
- ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
- נחלק ל-8 כדורים, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל-4 שעות.
- נכין את המלית - במעבד מזון נגרוס את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
- נוסיף את שאר חומרי המלית לאגוזים ונערבב היטב.
- נוציא מהמקרר את כדורי הבצק כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
- נרדד כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
- נניח מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ונגלגל לצורת סיגר.
- נאפה בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
- נצנן ולבזוק אבקת סוכר.
הערות וטיפים
תמונות אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות סיגר
האם הבצק בלי אבקת אפיה או שצריך להוסיף? הבצק בלי אבקת אפייה. |
האם ניתן להקפיא עוגיות כאלו? עדיף לשמור בקופסא אטומה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגיות סיגר – מאיה פפיסמדוב
אימל'ה איזה מתכון מעלףףףףף הכנתי מקמח כוסמין מלא אליפות והכי אהבתי את הדיוק של הכמויות והאפייה
איזה כיף לשמוע אפרת תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
ניסיתי. התלהבתי. בצק נהדר
איזה כיף לשמוע גלית שמחים שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם יש צורך בהקצפת החלבונים ?
לא, מוסיפים כמו שהם לאגוזים.
שלום
מערבבים חלבונים חיים לא מוקצפים עם האגוזים?
נכון מאוד, מוסיפים אותם כמו שהם (אין מה לדאוג הם עוברים תהליך אפייה).
מרגרינה???
איפה אתם חיים, במאה ה19???
למה לא מסננים מתכונים עם מרכיבים רעים לבריאות??
היי חווה, אנחנו חיים במאה ה-21 שבה לאנשים יש חופש בחירה, את מוזמנת להשתמש בחמאה (גם יוצא מצויין), או לחלופין להנות מהמון מתכוני עוגיות ועוגות בלי מרגרינה באתר. תודה!
האם ניתן להכין עם בצק פריך מוכן ?
היי אירית, אפשר למלא בצק פריך מוכן באותו המילוי, בטוחים שיצא טעים אך זה לא יהיה אותו מתכון. בהצלחה!
היי, כיצד ניתן להפוך לפרווה ?
היי פיורלה, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בכוס קצפת צמחית. בהצלחה!
אליפות ,הכנתי יצא פיצוץ
איזה כיף לשמוע תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם הבצק מתאים גם למלית מלוחה ? תודה
היי שמחה אין במתכון סוכר אז הוא אמור להתאים. אם את מחפשת מתכוני סיגר מלוחים נשמח להמליץ על כמה מתכונים באתר בלחיצה כאן.
האם ניתן למלא את הבצק הזה בממרח תמרים?
היי סמדר, בהחלט אפשר. עוד רעיון טעים הוא לערבב קוקוס במקום האגוזים יחד עם החלבונים של הביצה ושאר המצרכים של המלית. ניתן גםאו להשתמש בחתיכות של רחת לוקום. השמיים הם הגבול!
יש אפשרות להמיר את המרגרינה בשמן או משהו אחר?
היי שרית, המרקם המיוחד והפריך של הבצק הזה נקבל רק בשילוב שומן מוצק שזה מרגרינה, חמאה, מחמאה וכו. למתכון הזה לא היינו ממליצים להשתמש בשמן. מקווים שעזרנו, בהצלחה!
אם התבלבלתי ושמתי אבקשת אפיה ..העוגיות נהרסו?
היי אביבית,
סביר להניח שהן לא ייהרסו, אבל נשמח לעדכון ממך איך יצא.
במקום מרגרינה מה אפשר לשים?
היי זיווה, אפשר להכין גם עם חמאה או תחליפיה. בהצלחה!
היי ורד, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המרכיבים הנוזליים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!
במה ניתן להחליף את המרגרינה ובאיזה כמות
היי שמחה, אפשר להחליף בחמאה (או תחליף מרגרינה) באותה כמות. בהצלחה!
הי. אפשר לטבול בסירופ סוכר?
היי זורי, הן מספיק מתוקות גם בלי אבל אם אוהבים במיוחד אז למה לא! בהצלחה.
יש מצב להחליף מרגרינה בשמן? אם כן כמה? אם לא, חמאה הולך?
היי לאה, המרקם המיוחד והפריך של הבצק הזה נקבל רק בשילוב שומן מוצק שזה מרגרינה או חמאה. למתכון הזה לא היינו ממליצים להשתמש בשמן. מקווים שעזרנו, בהצלחה!
ברצוני לאפות לאירוע ולהקפיא האם אפשר? ללא אבקת הסוכר כמובן
עדיף לאפות לפני האירוע ולשמור בקופסא אטומה. בהצלחה!