|

עוגיות סיגר פריכות עם מלית אגוזים מפנקת

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
עוגיות סיגר פריכות

הכי מושלם לאירועים מיוחדים, שבתות וחגים – עוגיות הסיגר הכי מושלמות באות לשדרג לכם את היום בטעמים שישאירו אתכם המומים!

קבלו מתכון לעוגיות סיגר גיאורגיות פריכות ומשגעות המקבלות מרקם רך וחלומי עם מלית אגוזים מפנקים המקפיצים את הטעם ברמות.

עוגיות קלילות ומאוד פשוטות להכנה המרשימות את כל מי שטועם בחווית טעמים עשירה ומושלמת. אין סיכוי שלא מנסים!

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

 

 עוגיות סיגר פריכות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגיות סיגר פריכות

עוגיות סיגר פריכות עם מלית אגוזים מפנקת

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
לדרג
כמות 64 עוגיות
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 2 מרגרינה (סה"כ 400 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (או כוס קצפת צמחית)
  • 700 גרם קמח (כ-5 כוסות - לפי ספיגה)
  • 2 חלמון ביצה L

למלית:

  • 3 ½ כוסות אגוזי מלך
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 חלבונים (מביצה L)
  • 50 גרם אבקת סוכר (לבזיקה)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
  • נחלק ל-8 כדורים, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל-4 שעות.
  • נכין את המלית - במעבד מזון נגרוס את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
  • נוסיף את שאר חומרי המלית לאגוזים ונערבב היטב.
  • נוציא מהמקרר את כדורי הבצק כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
  • נרדד כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
  • נניח מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ונגלגל לצורת סיגר.
  • נאפה בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
  • נצנן ולבזוק אבקת סוכר.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
עוגיות סיגר פריכות עוגיות סיגר פריכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות סיגר

האם הבצק בלי אבקת אפיה או שצריך להוסיף?
הבצק בלי אבקת אפייה.
האם ניתן להקפיא עוגיות כאלו?
עדיף לשמור בקופסא אטומה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגיות סיגר – מאיה פפיסמדוב

Similar Posts

35 Comments

  1. מרגרינה???
    איפה אתם חיים, במאה ה19???
    למה לא מסננים מתכונים עם מרכיבים רעים לבריאות??

    1. היי חווה, אנחנו חיים במאה ה-21 שבה לאנשים יש חופש בחירה, את מוזמנת להשתמש בחמאה (גם יוצא מצויין), או לחלופין להנות מהמון מתכוני עוגיות ועוגות בלי מרגרינה באתר. תודה!

    1. היי אירית, אפשר למלא בצק פריך מוכן באותו המילוי, בטוחים שיצא טעים אך זה לא יהיה אותו מתכון. בהצלחה!

    1. היי שמחה אין במתכון סוכר אז הוא אמור להתאים. אם את מחפשת מתכוני סיגר מלוחים נשמח להמליץ על כמה מתכונים באתר בלחיצה כאן.

    1. היי סמדר, בהחלט אפשר. עוד רעיון טעים הוא לערבב קוקוס במקום האגוזים יחד עם החלבונים של הביצה ושאר המצרכים של המלית. ניתן גםאו להשתמש בחתיכות של רחת לוקום. השמיים הם הגבול!

    1. היי שרית, המרקם המיוחד והפריך של הבצק הזה נקבל רק בשילוב שומן מוצק שזה מרגרינה, חמאה, מחמאה וכו. למתכון הזה לא היינו ממליצים להשתמש בשמן. מקווים שעזרנו, בהצלחה!

      1. היי אביבית,
        סביר להניח שהן לא ייהרסו, אבל נשמח לעדכון ממך איך יצא.

      1. היי ורד, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המרכיבים הנוזליים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

    1. היי לאה, המרקם המיוחד והפריך של הבצק הזה נקבל רק בשילוב שומן מוצק שזה מרגרינה או חמאה. למתכון הזה לא היינו ממליצים להשתמש בשמן. מקווים שעזרנו, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?