מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף
אין סיכוי שאתם לא מרימים סיר כזה לערב חג! מתכון מוח עגל עסיסי בטירוף ומשגע שמכינים בנוסח מרוקאי ומשדכים לרוטב פיקנטי מעלף המקפיץ את הטעם ברמות. אין חגיגה אמיתית בלי תבשיל מוח נדיר!
מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף

תכינו את החלות ותתכוננו להכפיל כמויות כי אין סיכוי שאתם לא מרימים סיר כזה לחג ומשאירים את כולם מעולפים!
קבלו מתכון מוח עגל עסיסי בטירוף ומשגע שמכינים בנוסח מרוקאי ומשדכים לרוטב פיקנטי מעלף המקפיץ את הטעם ברמות.
אין חגיגה אמיתית בלי תבשיל מוח נדיר עם טעמים כל כך עשירים ומענגים שכל המשפחה ישארו המומים עם פה פתוח.. ומלא!
מתכון באדיבות: ליאת שפיצר
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ליאת-שפיצר" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של ליאת שפיצר[/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
[adinserter block="4"]

המצרכים
- 1 קילו מוח עגל
- 30 שיני שום (שלמות)
- 10 פלפל אדום (יבש חריף סודנייה/שאטה - ניתן להפחית בכמות)
- ¼ צרור פטרוזיליה
- ¼ צרור כוסברה
לתיבול:
- 1 ½ כפות פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- ½ כפית מלח
- ⅓ כוס שמן
- ⅔ כוס מים (רותחים)
- 2 פרוסות לימון (ללא הקליפה)
להכנת המוח לבישול:
- מים (רותחים)
- ½ כף מלח
- 3 כפות מיץ לימון
- קערה עם מי קרח (בנוסף)
אופן ההכנה
- להכנת המוח לבישול - ממלאים חצי גובה סיר במים רותחים, מוסיפים את המלח והמיץ לימון ואת המוח.
- מכסים ומרתיחים למשך 10-12 דקות, ואז מסננים מהמים ומכניסים את המוח למי קרח / מים קרים מאוד.
- בזמן שהמוח נמצא במים קרים, מכינים בסיר את הרוטב - מטגנים במעט שמן את שיני השום השלמות, את הפלפל האדום החריף.
- מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים ואז מערבבים היטב.
- מנקים את המוחות מקרום וגידים בעזרת סכין קטנה או פינצטה של אוכל.
- כשהרוטב מבעבע מוסיפים את המוחות הנקיים לתוך הרוטב ומערבבים את הסיר. ניתן לחתוך את המוח לפרוסות לפני שמכניסים לרוטב.
- מבשלים במשך 10 דקות עד שהמים מצטמצמים, ואז מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, ול״נער״ את הסיר ולבשל עוד 10 דקות.
- מומלץ בחום להכפיל כמויות.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות למתכון מוח הזה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

למי שיש מעשנה ממליץ להכניס המוח על חום מינימלי למשך שעה עד שעה וחצי, כמובן לאחר פעולת הניקוי. לאחר מכן להוציא את המוח , לחתוך ולהכניס לתוך הרוטב. בסופו של דבר כל הרטבים זהים. אני ממליץ להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושל לתוך הרוטב. להניח למוח להתבל ברוטב במשך 20 דקות עד חצי שעה.
איזה טיפים נפלאים אליעזר רואים שאתה מבין עניין, תודה על השיתוף!