| | |

מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף

חווית טעמים נדירה ומענגת במיוחד
בהשראת: ליאת שפיצר
ציון 3.80 על ידי 5 דירוגים
מתכון מוח מרוקאי חגיגי ךב

תכינו את החלות ותתכוננו להכפיל כמויות כי אין סיכוי שאתם לא מרימים סיר כזה לחג ומשאירים את כולם מעולפים!

קבלו מתכון מוח עגל עסיסי בטירוף ומשגע שמכינים בנוסח מרוקאי ומשדכים לרוטב פיקנטי מעלף המקפיץ את הטעם ברמות.

אין חגיגה אמיתית בלי תבשיל מוח נדיר עם טעמים כל כך עשירים ומענגים שכל המשפחה ישארו המומים עם פה פתוח.. ומלא!

מתכון באדיבות: ליאת שפיצר

ספר המתכונים של ליאת שפיצר

 

מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מתכון מוח מרוקאי חגיגי ךב

מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף

חווית טעמים נדירה ומענגת במיוחד
ציון 3.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת שפיצר

המצרכים

  • 1 קילו מוח עגל
  • 30 שיני שום (שלמות)
  • 10 פלפל אדום (יבש חריף סודנייה/שאטה - ניתן להפחית בכמות)
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה

לתיבול:

  • 1 ½ כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • ½ כפית מלח
  • כוס שמן
  • כוס מים (רותחים)
  • 2 פרוסות לימון (ללא הקליפה)

להכנת המוח לבישול:

  • מים (רותחים)
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • קערה עם מי קרח (בנוסף)

אופן ההכנה

  • להכנת המוח לבישול - ממלאים חצי גובה סיר במים רותחים, מוסיפים את המלח והמיץ לימון ואת המוח.
  • מכסים ומרתיחים למשך 10-12 דקות, ואז מסננים מהמים ומכניסים את המוח למי קרח / מים קרים מאוד.
  • בזמן שהמוח נמצא במים קרים, מכינים בסיר את הרוטב - מטגנים במעט שמן את שיני השום השלמות, את הפלפל האדום החריף.
  • מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים ואז מערבבים היטב.
  • מנקים את המוחות מקרום וגידים בעזרת סכין קטנה או פינצטה של אוכל.
  • כשהרוטב מבעבע מוסיפים את המוחות הנקיים לתוך הרוטב ומערבבים את הסיר. ניתן לחתוך את המוח לפרוסות לפני שמכניסים לרוטב.
  • מבשלים במשך 10 דקות עד שהמים מצטמצמים, ואז מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, ול״נער״ את הסיר ולבשל עוד 10 דקות.
  • מומלץ בחום להכפיל כמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות למתכון מוח הזה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מתכון מוח מרוקאי – ליאת שפיצר

Similar Posts

2 Comments

  1. למי שיש מעשנה ממליץ להכניס המוח על חום מינימלי למשך שעה עד שעה וחצי, כמובן לאחר פעולת הניקוי. לאחר מכן להוציא את המוח , לחתוך ולהכניס לתוך הרוטב. בסופו של דבר כל הרטבים זהים. אני ממליץ להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושל לתוך הרוטב. להניח למוח להתבל ברוטב במשך 20 דקות עד חצי שעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements