חיתוכיות גבינה נדירות עם שטרויזל
מרקם פריך וחלומי עם טעם עשיר
אין יותר חגיגי ומדהים לשבת טעימה מחיתוכיות משגעות של גבינה שיעשו לכם את היום בכלום עבודה!
קבלו מתכון הכי פשוט והכי טעים לחיתוכיות גבינה נדירות במרקם מעלף, המורכבות מתחתית חמאתית ופריכה עם מלית גבינה עשירה, ושכבת שטרויזל (פירורי בצק) מפנקת מעל.
חתיכיות קלילות ומענגות עם חווית טעמים מדהימה שתשאיר את כולם המומים. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מיד מכורים!
מתכון באדיבות: ענת חן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה (קרה)
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 ½ כוסות קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
- 50 גרם חמאה (קרה)
- ⅓ כוס סוכר
- ¾ כוס קמח
למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינה 5%
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לבן)
אופן ההכנה
- נתחיל עם הבצק הפריך - נערבב את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. נוסיף את הביצה ונעבד רק עד שמתקבל בצק.
- נכניס למקרר לחצי שעה ואז נרדד לעובי של 1/2 ס"מ.
- נכין את השטרויזל - נעבד במעבד המזון את החמאה והסוכר, ואז נוסיף את הקמח ונעבד עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
- נערבב את חומרי המלית ונמזוג על הבצק הפריך המרודד. נפזר את השטרויזל (פירורי הבצק) ונאפה בתנור שחומם על 160 מעלות למשך שעה בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות למתכון חיתוכיות גבינה הזה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חיתוכיות גבינה – ענת חן
אפשר להחליף חלק מהגבינה בגבינת טוב טעם?
היי גליה, אפשר ואף מומלץ!