פסטה קונכיות עם כדורי בשר
ארוחה מלאה ב30 דקות
מתכון לארוחת צהריים קלה, מהירה ומזינה של פסטה וקציצות ברוטב עגבניות מדהים.
פסטה עם קציצות בשר ממולאות בתוך קונכיות יפות שיתאהבו בהן במיוחד הילדים.
מתאים כארוחה מלאה ומהירה אחרי יום עבודה או כתוספת מפוארת לשולחן השבת.
קציצות טעימות בתחפושת ססגונית ומפתיעה! בתיאבון!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- ½ חבילה פסטה בצורת קונכיות
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל (חצי קצוץ וחצי מגורד)
- 1 תפוח אדמה קטן מגורד
- 1 כף פירורי לחם
- ⅔ כוס שמן
- ½ גמבה קצוצה
- 1 כף פפריקה
- 5 כפות רסק עגבניות
- 200 גרם עגבניות מרוסקות (או 5 עגבניות מגורדות)
- 1 כף סילאן
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל
- 2 שני שום כתושות
- 1.5 כוסות מים
אופן ההכנה
- בסיר רחב נרתיח מים ונבשל חצי חבילה של פסטה קונכיות , 3 דקות פחות מהוראות היצרן.
- נסנן את הפסטה במים קרים ונניח בצד.
- בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, חצי בצל מגורד, תפוח אדמה קטן מגורד, כף פרורי לחם, כפית רסק עגבניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו 2 כפות שמן.
- נלוש טוב את התערובת ונכין ממנה קציצות קטנות ( יוצא יותר מכמות הפסטה).
- נחמם מחבת עם מעט שמן, נטגן את הקציצות עד לסגירה. ונעביר לצלחת לקירור.
- להכנת הרוטב- נחמם בסיר רחב ושטוח רבע כוס שמן, נוסיף חצי בצל קצוץ וחצי גמבה קצוצה ונטגן אותם קלות.
- ננמיך את הלהבה ונוסיף כף פפריקה, 4 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות עגבניות מגורדות, כף סילאן, מעט פפריקה חריפה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, שום כתוש וכוס וחצי מים בערך. נבשל עשר דקות .
- למלא כל קונכייה בקציצה ונניח בצורה מסודרת ברוטב. המים צריכים להיות קצת מעל הקונכיות כדי שיתבשלו וישתו את הרוטב.
- אם נשארו קציצות תפזרו בסיר או בסיר אחר או תקפיאו.
- נבשל על אש נמוכה בערך שעה.
- ובתאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: פסטה עם כדורי בשר – מלי מאירוב