עוגת פירות יבשים
עוגה רכה ומענגת במיוחד לטו בשבט
קבלו אותה , העוגה הכי חגיגית והכי צבעונית שיש.
עוגת פירות יבשים, מתכון לעוגה מדהימה לטו בשבט שתצבע את הבית בצבעים וניחוחות.
בלילה טעימה מתוקה ומדהימה שמלאה בפיצוחים ופירות יבשים שיהפכו כל ביס לחגיגה של ממש.
עוגה שפשוט אי אפשר להתעלם ממנה, לא סתם היא העוגה לטו בשבט. בתאבון.
מתכון באדיבות: חני קונאשווילי
ספר המתכונים של חני קונאשווילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס 200 מ"ל
תבנית אינגליש קייק מרופדת
המצרכים
לבלילה:
- 3 ביצים שלמות (גודל L)
- 1 כוס סוכר חום דמררה
- ¼1 כוסות קמח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי הבלילה:
- 350 גרם תערובת פירות יבשים. (חמוציות, שזיפים, אננס, משמש, פאפאיה)
- 150 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם קשיו
- 100 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה
- לערבב את מצרכי הבלילה יחד טוב טוב לבלילה אחידה.
- להוסיף את הפיצוחים והפירות היבשים וממשיכים לערבב לאיחוד.
- שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומהדקים טוב טוב.
- אופים בתנור שחומם על 170 מעלות טורבו ל50 דקות בערך, להוציא ולקרר לכמה שעות.
- לפרוס דק דק (בערך 2מ"מ עובי) בעת ההגשה.
הערות וטיפים
- את הפירות היבשים והפיצוחים אפשר לגוון במה שאוהבים ולא חובה מה שהונח במתכון. רק להיצמד לכמויות.
- לא לקלות את הפיצוחים.
- חובה לקרר היטב אחרת הפריסה לא תצליח.
- מי שמעדיף יותר יבש, אפשר לאחר הוצאת העוגה לאפות שוב לאחר הפריסה ל10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פירות יבשים
העוגה אמורה לצאת לחה או יבשה? מעט לחה מבפנים. |
צריך לטחון את הפיצוחים? או לשים שלמים? שלמים ככה הם יוצאים יפה בחיתוך הפרוסות. |
לא צריך אבקת אפייה? לא. |
קמח תופח? כי אין אבקת אפיה? לא. |
מה חושבים על: עוגת פירות יבשים
-
- עליזה נגר:
"עוגה נהדרת תבורכי" - זיווה ויתקין:
"העוגה האהובה עלי"
- עליזה נגר:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת פירות יבשים – חני קונאשווילי
האם הכמויות במתכון הן עבור עוגת כיכר אחת?
היי ברוך,
אכן כן, בהצלחה!
תודה רבה מתכון מעולה יצא לי מושלם!
היי אלכס,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!