|
מאפה שמרים המעולה במעולים בצורה יפייפיה ומיוחדת במינה. מאפה שמרים שוקולד וחמאה יצירתי עם טעם שוקולדי משגע וניחוח מפנק שממלא את כל הבית. מאפה שמרים בשני צבעים שמקפלים בצורת לב וממלאים בממרח נוטלה עם חמאה וקוקוס לקבלת שילוב טעמים מסקרן שגונב את אור הזרקורים בכל שולחן שבת או ארוחה משפחתית. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: צחית חמו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מאפה שמרים שוקולד וחמאה מרשים וטעים

מצרכים 

 1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
מעט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן
2 כפות קקאו (לאחרי שמחלקים את הבצק)

למילוי:
ממרח שוקולד נוטלה
קוקוס
מעט חמאה מומסת


אופן הכנה 

  • נערבל את החומרים בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים, ואז נחלק לשני חלקים
  • בחלק אחד נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד לקבלת צבע חום אחיד
  • נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה. הבצק צריך להיות קצת יותר קשה ולא רך מדי.
  • כעת נרדד עלה מהבצק עלה מהבצק הלבן, ונמרח ממרח שוקולד נוטלה, נפזר גם מעט קוקוס.
  • נרדד את הבצק החום ונניחו מעל. אחרי זאת נרדד ביחד לעובי 1/2 ס"מ. נקרוץ עיגולים מומלץ קוטר4-5 ס"מ
  • כעת נתחיל בהרכבה – ניקח עיגול ונמרח מעט מעט חמאה מומסת ונניח מעליו עיגול נוסף
  • ננעץ באמצע בעזרת שיפוד עץ או מקל של מכחול – נקפל ל-2
  • ננעץ שוב את השיפוד באמצע ושוב נקפל (כך שיוצא 1/4 מהעיגול)
  • נהדק יחד את 2 הקצוות, נעמיד וננעץ פעם נוספת את החלק העליון
  • כעת נניח בתבנית מעל נייר אפייה – אפשר גם בתוך מנג'טים 
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ 35-40 דקות, או עד להשחמה
  • לאחר שמסיימים אפייה נמרח מעט דבש מדולל במעט מים רותחים

 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר גם לעשות קוראסונים מהבצק?
תשובה: הבצק נורא נוח, אפשר לעשות איתו הכל.

שאלה: איזה מילוי נוסף מתאים?
תשובה: כל מילוי שאת רוצה מתאים בהחלט – המילוי הוא בין העלה הלבן לעלה החום, חשוב מאוד לפזר משהו יבש על הממרח כגון קוקוס/ קקאו/ אגוזים טחונים וכד' כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה בזמן שקורצים עיגולים.
בהרכבה: בין העיגול הראשון לשני חייב למרוח משהו שומני חמאה / מחמאה, כדי לשמור פחות או יותר על הצורה ולא ידבק אחד לשני.

שאלה: אחרי הלישה להוסיף קקאו ומים שהבצק מוכן?
תשובה: כן, שהבצק מוכן לפני ההתפחה, לחצות לשני כדורים, לכדור אחד להוסיף קקאו ומעט מאוד מים וללוש עד לצביעה מלאה.

שאלה: מה גודל משטח הסיליקון ומהיכן רכשת?
תשובה: 45×64. קניתי בשף קונדיטור.  

תמונות ותגובות מהגולשים: 

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

מאפה שמרים שוקולד וחמאה מרשים וטעים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *