גלו עכשיו את הקסם מאחורי עוגת השוקולד הכי אוורירית שתראו!
עוגת שוקולד גבוהה ורכה כענן, במרקם נמס בפה וטעם שפשוט אין כמוהו, עוגה קלה וקלילה שכל אחד יכול להכין.
פינוק משפחתי מושלם לשבת שישים חיוך גדול על הפנים לכל מי שטועם, תודו שבא לכם לתת ביס למסך ובואו נתחיל!
מתכון באדיבות: נופר אהרון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
- כוס: כוס מידה 250 מ"ל
- תבנית: סיר פלא או תבנית 26 (בתמונה)
המצרכים
- 6 ביצים L
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 ⅓ כוסות מים חמים
- 5 כפות קקאו עלית
- 2 כפות שוקולית
- 1 כף נס קפה
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
לציפוי:
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל וכוס סוכר
- קערה גדולה שמים את החלמונים עם חצי כוס סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית
- מוסיפים לחלמונים את הקקאו, שוקולית, נס קפה, מים חמים, ושמן, וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב.
- כעת מוסיפים ⅓ מקציפת החלבונים לקערת החלמונים וטורפים עם מטרפה. ואז מוסיפים את כל יתרת החלבונים וטורפים הכל.
- משמנים מעט את התבנית ויוצקים את הבלילה
- מחממים תנור על 170 מעלות (לא טורבו, חום עליון תחתון) ואופים למשך 70 דקות.
- להכנת הציפוי - ממיסים הכל יחד ויוצקים מעל העוגה, אפשר למלא את יתרת השוקולד בחור באמצע.
הערות וטיפים


שאלות נפוצות: עוגה שוקולד גבוהה
עשית את זה עם מטרפה ידנית או במיקסר על מהירות נמוכה? |
זה לא המון זמן לעוגה 70 דק? |
איך הופכים לפרווה? |
אפשר ברינג? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
אליפפותתת. עוגה שהכנתי לשבת ונגמרה עוד לפני כניסת שבת
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
התבנית עם 3 הרגליים נקראת אינג’ל קייק ואפשר למצוא אותה ברשת קוק אנד בייק
האם יש תחלופה לתבנית הנ”ל כי אין לי כזו תבנית גבוהה?
אפשר להכין בסיר פלא או תבנית 26. אם אין כאלה אפשר להסתמך על ההמרה הזו:
3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-גדולה = תבנית עגולה בקוטר 26 בעומק 9 ס”מ
למה העוגה צונחת? האם ישנה דרך למתן את ה”נפילה” שלה? בפעם הראשונה שאפיתי יצאה גבוהה מאוד ,ב 4 הפעמים הבאות התאכזבתי ,ניסיתי וחוזר חלילה …עצתך,תודה
היי רבקה, כשעוגה יורדת ייתכנו כמה סיבות: אולי נאפתה בחום תנור גבוהה מדי, דלת התנור נפתחה מוקדם או שהוצאה מהתנור לפני שנגמרה האפיה. מעבר קיצוני בין חום התנור לקור מחוצה לו גם יכולה לתרום לירידה. לציין שחלק מהעוגות צניחה זה חלק טבעי מהמתכון.