|

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

במרקם שנמס בפה!
בהשראת: נופר אהרון
ציון 4.66 על ידי 20 דירוגים
עוגת שוקולד גבוהה ורכה
גלו עכשיו את הקסם מאחורי עוגת השוקולד הכי אוורירית שתראו!
עוגת שוקולד גבוהה ורכה כענן, במרקם נמס בפה וטעם שפשוט אין כמוהו, עוגה קלה וקלילה שכל אחד יכול להכין.
פינוק משפחתי מושלם לשבת שישים חיוך גדול על הפנים לכל מי שטועם, תודו שבא לכם לתת ביס למסך ובואו נתחיל! 

מתכון באדיבות: נופר אהרון

ספר המתכונים של נופר אהרון

עוגת שוקולד גבוהה ורכה  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

במרקם שנמס בפה!
ציון 4.66 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: נופר אהרון

ציוד

כוס: כוס מידה 250 מ"ל
תבנית: סיר פלא או תבנית 26 (בתמונה)

המצרכים

  • 6 ביצים L
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 ⅓ כוסות מים חמים
  • 5 כפות קקאו עלית
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה

לציפוי:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל וכוס סוכר
  • קערה גדולה שמים את החלמונים עם חצי כוס סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית
  • מוסיפים לחלמונים את הקקאו, שוקולית, נס קפה, מים חמים, ושמן, וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב.
  • כעת מוסיפים ⅓ מקציפת החלבונים לקערת החלמונים וטורפים עם מטרפה. ואז מוסיפים את כל יתרת החלבונים וטורפים הכל.
  • משמנים מעט את התבנית ויוצקים את הבלילה
  • מחממים תנור על 170 מעלות (לא טורבו, חום עליון תחתון) ואופים למשך 70 דקות.
  • להכנת הציפוי - ממיסים הכל יחד ויוצקים מעל העוגה, אפשר למלא את יתרת השוקולד בחור באמצע.

הערות וטיפים

עוגת שוקולד גבוהה ורכה תבנית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד גבוהה ורכה


שאלות נפוצות: עוגה שוקולד גבוהה 

עשית את זה עם מטרפה ידנית או במיקסר על מהירות נמוכה?
חלבונים וסוכר במיקסר אחר כך באיחוד עם מטרפה.

זה לא המון זמן לעוגה 70 דק?
כל אחת והתנור שלה, לי לקח שעה.

איך הופכים לפרווה?
אפשר להחליף בציפוי לשמנת צמחית.

אפשר ברינג?
כן אפשר ברינג לב וגם עגול.

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר


הפוסט המקורי: עוגה שוקולד גבוהה ורכה – נופר אהרון

Similar Posts

19 Comments

  1. היי
    העוגה הזו נראית סוףףף
    רציתי לשאול אם אין לי ביצה גודל L אפשר להשתמש ב M ❓
    ואם כן כמה ביצים❓
    6 או 7❓

    1. היי יעל,
      מעולה, שמחים שאת מעוניינת להכין 🙂
      אפשר להוסיף ביצה אחת לכמות שבמתכון אם יש לך ביצים בגודל M.
      בהצלחה ושבת שלום!

  2. יצא לי טעים , אבל כל העוגה נפלה עוד בתנור (ולא פתחתי בכלל את דלת התנור) עשיתי הכללל לפי ההוראות …. ממש מבאססס

    1. היי טליה,
      בפעם הבאה אנחנו ממליצים לשים חצי מכמות אבקת האפייה או להשתמש בקמח תופח כדי שהעוגה לא תיפול כך.
      בנוסף, אפשר להוריד קצת במעלות ולאפות 5 דקות נוספות, זה גם יכול לעזור.
      בהצלחה 🙂

  3. עוגה מושלמת !!!!! הכנתי פעם אחת וכב מכינה למעלה משנה אך ורק את העוגה הזאת!!!!תודה לך ששינית את חיי❤❤

  4. למה העוגה צונחת? האם ישנה דרך למתן את ה"נפילה" שלה? בפעם הראשונה שאפיתי יצאה גבוהה מאוד ,ב 4 הפעמים הבאות התאכזבתי ,ניסיתי וחוזר חלילה …עצתך,תודה

    1. היי רבקה, כשעוגה יורדת ייתכנו כמה סיבות: אולי נאפתה בחום תנור גבוהה מדי, דלת התנור נפתחה מוקדם או שהוצאה מהתנור לפני שנגמרה האפיה. מעבר קיצוני בין חום התנור לקור מחוצה לו גם יכולה לתרום לירידה. לציין שחלק מהעוגות צניחה זה חלק טבעי מהמתכון.

    1. אפשר להכין בסיר פלא או תבנית 26. אם אין כאלה אפשר להסתמך על ההמרה הזו:
      3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-גדולה = תבנית עגולה בקוטר 26 בעומק 9 ס"מ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?