לא משנה אם תקראו לה הריסה או בסבוסה – עוגת הסולת הערבית המפורסמת באה לככב אצלכם במטבח ולעשות לכם חגיגה בפה! עוגת סולת עסיסית ורטובה עם זיגוג סירופ חם ומתוק שישדרג לכם את החוויה, מכינים תוך 5 דקות ולא יותר ומקבלים פינוק מענג שישאיר אותכם באנחות!
מתכון באדיבות: ג'וליאן נסאר – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת סולת עסיסית ב-5 דקות (בסבוסה)
מצרכים
2 וחצי כוסות סולת
חצי כוס שמן
יוגורט רגיל
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
לסירופ:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
סחיטה קטנה של לימון
אופן הכנה
- נתחיל בערבוב הכל ביחד ואז נותנים מנוחה כדי שהבצק ישתה הכל.
- אחרי זאת נסמן למרובעים, מי שרוצה אפשר לשים שקדים מקולפים או סנוברים על כל ריבוע
- אופים על 180 מעלות למשך 45 דקות.
- מכינים את הסירופ וכשמוכן שופכים מעל כשהוא חם.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר במקום יוגורט מים או מיץ תפוזים?
תשובה: אפשר תפוזים.
שאלה: בלי ביצים?
תשובה: אין צורך בביצים בעוגה זו.
תמונות ותגובות מהגולשים:
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!