| |
לכולנו יש פינה חמה בלב במיוחד עבור עוגות גבינה לבנות ומושלמות. והפעם ממלאים פינה זו עם עוגת גבינה אפויה וטעימה זו שתמיד יוצאת אוורירית וגבוהה כמו ענן, עם תחתית פריכה שנותנת מרקם מנחם בכל ביס. עוגה קלאסית, מפנקת, ומזינה שממכרת כל מי שטועם ותמיד מתחסלת בדקות ספורות!

מתכון באדיבות: מזל גרשון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

מצרכים 

תבנית: תבנית 24 משומנת

לבצק:
5 ביסקוויטים פתי בר

לגבינה:
5 ביצים גדולות להפריד
750 גר גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה או יוגורט
גרידה מלימון שלם
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תופח


אופן הכנה 

  • לתחתית, נתחיל בפירור 5 ביסקוויטים פתי בר, משמנים היטב את התבנית ומניחים את הפירורים בתבנית בשכבה שווה, את הדפנות של התבנית מגביהים עם נייר אפיה, ומניחים את התבנית על נייר כסף עבה ורחב ולעטוף מסביב היטב.
  • כעת מכניסים לתוך קערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, גרידת הלימון, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה, יוגורט, ווניל, ואז מערבבים. מוסיפים את האינסטנט פודינג עם הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. 
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנוספת לקצף יציב מעט ולא קשה מידי.
  • מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה ב-2 עד 3 פעמים בתנועות עטיפה.
  • לצקת את התערובת אל התבנית המוכנה עם כל הדרוש ומניחים את התבנית בתוך תבנית תנור, לוקחים מסביב  מים רותחים עד למחצית.
  • אופים קודם 10 דקות בחום של 175 עד 180 ולאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות בתנור במצב למעלה למטה ולא בטורבו, ונאפה עוד שעה.
  • נכבה את התנור ומניחים לעוגה בתוך התנור כשהוא פתוח עוד כ-10 דקות, אחרי זאת מוציאים את העוגה ונותנים לה להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • מכניסים למקרר ולהגיש.

 

שאלות ותשובות

שאלה: להתחיל עם טורבו ב-175 מעלות ואחר כך חימום למעלה ולמטה?
תשובה: אני אפיתי במצב סטטי (למעלה למטה) לאורך על הזמן.

שאלה: איך מקבלים עוגה ככה גבוהה? יש תבנית מיוחדת?
תשובה: התבנית היא תבנית 24 רגילה שניתן לרכוש בכל מקום. צריך ליצור הגבהה עם נייר אפייה.

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית
נורית שמש: "איך יצאה לי העוגת גבינה?"

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית
עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מה דעתך על אלה?

4 תגובות

    1. היי דוד,
      מתנצלים על הבלבול – הכוונה היא לשים שכבה שווה בתבנית של פירורי הביסקוויטים.
      בהצלחה 🙂

  1. הכנתי אותה עשרות פעמים, פעם גבהה עד השמיים וצנחה באפיסת כוחות
    פעם שניה יצאה מוצקה כמו עופרת
    פעם שלישית בינונית ומטה אבל טעימה
    לדעתי 5 בסקוויטים לא מספיקים
    ואפשר לוותר על הקמח
    תודה על המתכון

    1. היי רחל!
      מתנצלים על החוויות הלא נעימות שהיו לך עם העוגה, אבל שמחים לדעת שבסופו של דבר הסתדרת ולמדת מה עובד עבורך.
      תודה על הטיפים שהשארת לנו כאן, ובהזדמנות זו אנחנו רוצים להזמין אותך לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי לתרום לנו מחוכמתך גם שם 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *