| | | |

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שקל להכין. אוורירית וטעימה שחובה לטעום!
בהשראת: גילה גילה
ציון 4.44 על ידי 244 דירוגים
מתכון לעוגה כושית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית שכיף להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול! אין על עוגות שוקולד ואין על העוגה הזו במיוחד!

עוגות שוקולד הן העוגות הכי מבוקשות שיש, אם זה לסופי שבוע, לאירועים, לחגים וגם לימי הולדת. אומנם לא כל עוגת שוקולד יוצאת טוב הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. אז אחרי שמצאתי את המתכון הזה אני מכינה רק אותו בכל מועד שמתבקש.

מתכון לעוגה כושית ממש קל להכנה, ללא הפרדת ביצים ותקבלו עוגת שוקולד פרווה, גבוהה ומרשימה מאוד והכי חשוב – אוורירית שכיף לאכול. בכל פעם שאני מכינה ובכל מקום אני מקבלת אין־ספור מחמאות עליה!

ספר המתכונים של גילה גילה

עוגת שוקולד פרווה
צילום: גילה גילה

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד גבוהה פרווה

  • עוגה שמכינים במהירות ובקלות ויש גם סרטון הכנה!
  • מתכון לעוגת שוקולד פרווה מושלמת להגשה בכל מועד ואירוע!
  • עוגת שוקולד פרווה נהדרת כשרוצים להרשים את האורחים!
  • טעימה ברמות ואוורירית מאוד שכל כך כיף לאכול!

שורה תחתונה: יש לכם אירוע רב משתתפים ואין לכם הרבה זמן להכנות? העוגה הזו תסגור לכם פינה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לעוגה כושית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שקל להכין. אוורירית וטעימה שחובה לטעום!
ציון 4.44 על ידי 244 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סוג: עוגות שוקולד
מטבח: ישראלי
באדיבות: גילה גילה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלי
תבנית: רינג 24
בן מארי

המצרכים

מצרכים 

  • 4 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס קקאו משובח
  • ¾ כוס כוס שמן
  • ½2 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים חמים + עוד אחת לשלב השני

אופן ההכנה

  • נערבב היטב עם המטרפה את כל המצרכים עד לאיחוד.
  • נוסיף עוד כוס אחת של מים חמים ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  •  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.

לציפוי: 

  • להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי.
  • להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה

אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
לתמונה בבקשה ללחוץ פה.
2 כוסות סוכר?
כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.
איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.
ואיך הבלילה לא יוצאת החוצה?
שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.
אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? 
לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.

 


הבמה כולה שלכם:

עוגת שוקולד גבוהה פרווה

 
מתכון לעוגה כושית
צילום: דניאלה כהן

"מתכון מושלם עוגה גבוהה. אפיתי בסיר של הגחנון!"
דניאלה כהן

עוגת שוקולד פרווה
צילום: ענת משה מלכה

"עוגה מושלמת הכנתי אותה ליום ההולדת של הבן שלי
גבוהה וטעימה בטירוף מתכון מנצח!"
ענת משה מלכה

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: עוגת שוקולד גבוהה מאת: גילה גילנ

מה דעתך על אלה?

135 תגובות

      1. נכון מאוד, מוסיפים כוס אחת לתערובת, מערבבים, ואז כוס נוספת ומערבבים שוב. בהצלחה!

        1. היי אמיר,
          כמובן! אנחנו ממליצים אגב על קמח שקדים לעוגות בחושות. גם בריא יותר מתערובות מוכנות, גם עשיר בויטמינים וגם יוצאות עוגות עסיסיות ורכות.
          בהצלחה ושבת שלום!!

    1. אל תנסו, שלא תתאכזבו. העוגה יוצאת מוצקה ובלוקית. בכדי לא לזרוק, פיררתי אותה ועירבבתי בה קצת ביסקויטים והפכתיה לכדורי שוקולד מצופים קוקוס.

      1. כן אפשר בתבנית חד פעמית עגולה, ואם תשתמשי בחד פעמי אז להתחיל אפייה על חום 150-160 ואחכ להעלות ל 175, בהצלחה!

      1. היי מעין אפשר כן, רק ייתכן שתטרכי להפחית כחמישית מהכמויות מהמתכון, בהצלחה תעדכני איך יוצא!

      1. היי מאי, בהחלט ניתן אותה בשכבות ולמלא קצפת או כל מה שרוצים בפנים. בנוסף נשמח להמליץ על כמה מתכוני עוגות שכבות שוקולד מצויינים שיש לנו באתר:
        עוגת שכבות כדורי שוקולד
        מתכון עוגת שכבות שוקולד ונוגט
        עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס
        בהצלחה ובתיאבון ♥

    2. 5 stars
      חזרתי לעדכן שיצא מוששששלם !!!
      כל יום הולדת שיש לאחד מהילדים אני מכינה עוגה והיא תמיד יוצאת לא מוצלחת.
      סוף סוף הגעתי למנוחה !!!!
      לא היה לי שוקולד מריר אז המסתי שוקולד פרה רגיל עם חמאה ומרחתי על העוגה
      ומסביב לכן זה מרחתי מעט שוקולד השחר יצא מעדן ברמות העוגה התחסלה ונשאר מעט לשבירת הצום הקרב .

    3. לא יצא טוב בכלל נמוך מאוד מאוד, אני מכינה הרבה עוגות בסיס גבוהות אבל לא ברור לי מה גרם לנמיכות הזו, (עשיתי לפי הכמויות וחום בהתחלה מ155 ואחכ 170)

      1. היי, כמה רעיונות :
        – האם השתמשת בתבנית הנכונה לכמות המצרכים?
        – שימון וקימוח נכון של התבנית שהתפיחה וגם הירידה של העוגה יהיו אחידים.

        ממליצים לך לקרוא בקישור הבא כדי להימנע מעוגה נמוכה בפעם הבאה. בקישור כאן.
        בהצלחה!

    4. 4 stars
      ראשית תודה למתכון ….
      כן הכנתי אך ללא מים חמים ולא רותחים כלל וכלל לא….. מים ממש קרים והעוגה יצאה נהדר גבוהה אוורירית ועסיסית..
      לא הבנתי את הקטע עם המים הרותחים….
      דבר שני והוא שיש בנים (כמוני) שעוקבים אחרייך ומן הראוי לאמר רואים ולא רואות היות ופנית לרבים…
      סליחה מראש זאת לא ביקורת כי אם תיקון קטן והוגן…
      יום טוב לך ותמשיכי לתת לנו …

      1. היי Jaques, ממש כיף לשמוע שהכנת ואהבת, בתיאבון לך ולכולם! שנית, אנו פונים בלשון רבים בדף ובעמוד האתר, אך בקבוצה לרוב בלשון נקבה כי זה הרוב בקבוצה, בכל זאת אנחנו מבטיחים לעבוד על זה ומקווים שתמשיך להנות מהתוכן שאנו משתפים, שבוע מתוק!

    5. שבוע טוב
      העוגה ניראית סוף הדרך!!
      אני רוצה להכין אבל,,,, אנחנו זוג סכרתיים ואסור לנו סוכר
      יש לך מתכון עם ממתיקים ? או מופחת סוכר?

    6. וואו
      עוגה מוצלחת מאוד
      גבוהה עסיסית וטעימה בטירוף
      כמות הסוכר מושלמת, למרות שבדרך כלל במתכונים מוסיפים יותר מדי סוכר
      תודה רבה!

    7. 5 stars
      יצאה לי מושלמת! הכנתי אותה עכשיו בסיר ג'חנון היום 26.1.24. תודה רבה על מתכון מנצח! רציתי גם לצלם לפני שנטרפת אך לא יודעת איך להעביר תמונה. שבת מבורכת ובע"ה שכל החטופים יחזרו אלינו במהרה 🙏

    1. לא, אך אפשר להשתמש בקמח תופח שהוא משולב מראש עם האבקת האפייה, אך קמח שמרים אינו מכיל אבקת אפייה אלא שמרים יבשים.

  1. היי, האם אפשר להשתמש בתבנית לא קפיצית ולא ברינג ?
    הכוונה שלי היא אם יהיה לי קל לחלץ אותה מהתבנית

    1. אפשר לנסות לשמן ואז לרפד את התחתית ואת הדפנות בנייר אפייה ואז קל יותר לחלץ. בהצלחה!

      1. 1 star
        המתכון בכלל לא ברור, מה שמים אחרי מה? רשום מים חמים במצרכים ואז מים רותחים באופן הכנה. פתאום נוספת עוד כוס מים רותחים באופן הכנה.
        הכנתי למרות זאת ויצאה גרוע! נוזלית בקטע לא ברור (טיפטף מהתבנית רינג) נפלה ויצאה דחוסה. לא לנסות.

        1. היי דורין,
          העוגה אמורה לצאת נוזלית וזה בסדר גמור. צריך לשמן היטב כל חלק בתבנית כדי לאפשר לעוגה לעלות ולהישאר למעלה. אפשר להוריד טמפרטורה באפייה לפעם הבאה כדי לאפשר לה להיאפות באיטיות, זה הרבה יותר טוב במיוחד לעוגות בחושות.
          בכל אופן, נשמח להציע לך שלל עוגות שוקולד לבחירתך בעמוד הזה. תוכלי להציץ בתגובות ובדירוגים של כל עוגה ולבחור אחת שמתאימה לך. יש גם הרבה עוגות ללא קמח או גלוטן שאולי תרצי לשמור גם.
          אם יש לך שאלות נוספות, נשמח מאוד לעזור!!
          צום קל וחתימה טובה

    1. לא מצויין במתכון המקורי, את מוזמנת להשתמש בגודל שמתאפשר מכיוון שההבדל בגודל קל ולא ישנה הרבה.

  2. היי ,
    נגמר לי הקקאו יש אפשרות להחליף באבקה שוקולית
    או אבקת שוקלית לאפייה?..תודה ושבת שלום

  3. עוגה מעולה וקלה להכנה. הכנתי פעם ראשונה ויצאה נפלאה יותר מכל עוגת שוקולד אחרת שהכנתי. תודה רבה!

  4. שלום לגבי העוגת שוקולד אפשר להכין את אותו המתכון בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 21? ועדיין היא תיצא גבוהה ? ואם אפשר לשים חלב בימקום מים שתיצא חלבית?

  5. נשמע מהמם אני הולכת לנסות עכשיו !
    רציתי לשאול למה תמיד העוגה יוצאת אצלי גבוהה בתנור ואז בסוף האפייה צונחת? איך אפשר למנוע את זה?

    1. היי יעל!
      ייתכן שצריך לתת לה עוד זמן בתנור או להשאיר אותה בפנים להתקרר כחצי שעה-שעה ולא להוציא ישר.
      בהצלחה 🙂

  6. איך משתמשים ברינג? צריך לשמן לפני? מה שמים מתחת כדי שהבלילה לא תנזל?
    איך לחלץ את העוגה מבלי לשבור אותה?
    תודה

    1. היי לימור, בבקשה סרטון שיעזור לך: איך משתמשים ברינג +
      ולגבי שחרור העוגה מהרינג – אחרי האפיה מוציאים את התבנית הגדולה מהתנור, מחכים כמה דקות לצינון ואז מסירים את הרינג, בקלות ( להשתמש במגבת מטבח כי זה חם!) לקלף את רצועות נייר האפיה שעל דפנות העוגה. לשים רשת צינון מעל העוגה. להחזיק את רשת הצינון ואת התבנית הגדולה ( בשתי הידיים ) ולהפוך. (פני העוגה יהיו כעת למטה והצד התחתון כלפי מעלה ). אפשר כעת להסיר את התבנית הגדולה (שעליה הנחנו את העוגה).לקלף מיד את נייר האפיה מהעוגה (מה שעד עכשיו היה התחתית). מיד אפשר לראות כיצד יוצאים אדים מהעוגה. זה מצביע על כך שהעוגה מקבלת צינון בו זמנית גם בתחתית וגם בפני העוגה. בהצלחה!

      1. עשיתי בדיוק כמו במתכון.קודם אפיתי על 150-160 ואז?170 45 דקות ונזל מהצדגים וכל הבתוך של העוגה בפנחם נוזל אבל שהוצאתי את העוגה והעברתי קיסם זה לא היה נוזלי בכלל היה נראה שמוכן לחלוטין נתתי לו אםילו עוד 5 דקות אפייה ועדיין היה קשה לחלץ כמעט נשברה כולה והבפנים זולי לגמרי כמו הבלילה שהייתה מלכתחילה לפני האפייה.ממש באסה אשמח לגעת איפה טעיתי.

        1. היי אנאבל!
          אחרי אפייה של רבע שעה בחום של 150-160, יש להמשיך לאפות 45 דקות בחום של 175, לא 170.
          ממה שאת מספרת, נראה שהעוגה היתה צריכה עוד כעשר דקות בתנור, וזה בסדר גמור. כל תנור הוא שונה ולכן הדקות כאן הן הערכה ולא זמן מדויק.
          מקווים שהצלחנו לעזור 🙂

  7. אם יש לי רק תבנית קפיצי 26 נמוכה, בערך חצי מגובה העוגה, אני יכולה לאפות בה או שהעוגה תגלוש??

  8. ממש מרוצה מהמתכון היא יצאה כל כך מוצלחת, שכנראה שאחליף את המתכון המקורי שלי המסורתי למתכון הזה כי היא קצרה מחמאות ויצאה די גבוהה ורכה ממש תודה

    1. לא ניסינו בסיר ג'חנון וגם זה לא הכרחי לעוגה הזו, היא יכולה לצאת גבוהה בכל מיני תבניות שמוזכרות במתכון עצמו. אם תרצי לנסות לפי כמות המצרכים לדעתנו סיר ג'חנון קוטר 20 או 22 אמור להתאים. בהצלחה!

  9. 5 stars
    עוגה מדהימה!!עוברת במשפחה מיום הולדת ליום הולדת..
    הפחתתי את הסוכר לכוס וחצי ובאמת מדהיםם!
    תודה רבה

  10. היי רציתי לדעת אם אני רותה לעשות את העוגה בתבנית עגולה קוטר 26 ושתצא גבוה איך להכפיל את הכמויות?

  11. שלום
    הכנתי את העוגה באמת קלה!
    באמת לא צריך מקסר רק מטרפה ידנית?
    יצא לי די נמוך
    התאכזבתי
    מה יכול להיות הבעיה??

    1. אפשר ידנית בהחלט, ואם מקפידים לטרוף כמו שצריך זה יצא גבוהה, אבל עם מיקסר כמובן יותר קל ויצא יותר גבוה. בהצלחה!

  12. 2 stars
    אני לא יודעת למה ראיתי כאן מלא תגובות טובות של העוגה אבל היא יצאה לי נמוכה.
    ועשיתי את כל הדברים אחד אחרי השני טוב.

    1. היי יעל,
      עברנו על התגובות כעת ורובן כמעט המוחלט הן שבחים ומחמאות על העוגה. מבחינתנו, זה אומר שהמתכון מוצלח מפני שמרבית הקוראים הצליחו להכין אותה וליהנות מאוד.
      אנחנו ממליצים לנסות ולא להסתמך על קמצוץ התגובות של מי שלא ממש הסתדרו עם המתכון והיו צריכים קצת הכוונה.
      בהצלחה 🙂

  13. תודה על המתכון. יש לי שאלה שלא שאלו כאן. באיזו תוכנית אופים את העוגה? האם בתוכנית טורבו או קו עליון תחתון?
    שאלה נוספת: כמה זמן בס" כ העוגה צריכה להיות בתנור?

    1. היי עדנה,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      1. תוכנית עם חום עליון ותחתון ב-170 או 180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלך).
      2. כ-40 דקות, לבדוק עם קיסם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי צופיה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון הזה. אם העוגה יצאה אוורירית, שווה לנסות להכין אותה שוב עם שדרוג קטן שיעשיר אותה:
      1. ממיסים 50 גרם חמאה יחד עם חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב בבן מארי (אפשר להוסיף קצת רום, אם את אוהבת).
      2. מוסיפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ומערבבים עד שהמרקם אחיד וסמיך.
      3. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה ויוצקים מעליה את הציפוי.
      בהצלחה 🙂

  14. היי שלום תודה על המתכון נראה טוב ברמות את אלופה
    רציתי לדעת כמה אבקת אפייה לשים על 2 וחצי כוסות קמח רגיל אשמח לתשובה
    תודה רבה!

    1. היי אביטל,
      תודה רבה על הפרגון.
      כפית אחת על כל כוס קמח, כלומר, 2 וחצי כפיות סה"כ.
      בהצלחה 🙂

      1. לא חיכיתי לתשובה והחלטתי "להסתכן" ולהכין לפי הכתוב.
        העוגה יצאה גבוהה, רכה וטעימה. בקיצור, הצלחה!

  15. 2 stars
    במתכון רשום 2.5 כוסות קמח תופח+ שקית אבקת אפיה. פעם ראשונה שאני נתקל בכזה דבר שחשבתי שזאת טעות והתכוונו לקמח רגיל עד שחקרתי בתגובות ומצאתי שאין טעות. לי לא היה תופח ושמתי קמח רגיל+ 2 שקיות אבקת אפיה (שאני לא יודע אם זה בסדר). בקיצור העוגה יצאה דחוסה.

    1. היי ירון,
      נכון, אין טעות. התוספת של אבקת האפייה היא בסך הכול בשביל אקסטרה אווריריות.
      להערכתנו העוגה יצאה דחוסה בגלל ערבוב יתר או כשלא עובדים בתנועות קיפול שלא פוגעות בבועות של הבלילה.
      בהצלחה בפעם הבאה!

  16. 5 stars
    תודה על המתכון, האם עדיף להקציף קודם את הביצים (שלמות, לא מופרדות) עם הסוכר ואחר להוסיף את כל המרכיבים, או שפשוט לערבב וזהו

  17. 1 star
    עוגה מהממת הולכת להכין!
    רק שאלה במקום קמח תופח אפשר קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפיה?
    וכמו שהבנתי זה 2 כוסות מים בסה"כ?
    תודה על אתר מהמם!

    1. היי אביבה,
      אפשר 2 ורבע כוסות קמח רגיל + 2 ורבע כפיות אבקת אפייה.
      נכון, יש 2 כוסות מים.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?