| |

חלה מתוקה לראש השנה חגיגי

חלה מתוקה לראש השנה, בתוספת דבש. קלה להכנה, ייחודית וחגיגית במיוחד!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה

חלה מתוקה לראש השנה! חלת דבש מיוחדת שמתאימה לחג ומפנקת במיוחד!

גם בראש השנה, כמו בסופי השבוע, צריך לדאוג לחלה שאפשר לאכול עם סלטים או עם תבשילים. הפעם יש לי חלה עגולה לראש השנה, שהיא לא רק מיוחדת ומרשימה למראה, היא גם עם טעם מפנק במיוחד!

מתכון חלה לראש השנה שכיף להכין! קל מאוד ומקבלים חלה בצורה מיוחדת שמתאימה לחג ומוסיפה לאווירה החגיגית! חלה לחג ראש השנה שהיא כל כך טעימה שכדאי להיזהר ולשים לב שהאורחים משאירים מקום גם למאכלים אחרים שתכינו!

חלה מתוקה לראש השנה - חגיגית ומרשימה
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: חלה מתוקה לראש השנה

  • מתכון קל מאוד ומהיר הכנה, שכיף גם להכין וכיף גם להגיש!
  • ניתן להשתעשע עם צורת הכנת החלה וליצור צורות מדליקות!
  • ניתן להקפיא את החלה לאחר אפייה ולשלוף מתי שרוצים!
  • ניתן להכין את החלה מכל קמח אחר והיא תמיד יוצאת נהדר!

 

שורה תחתונה: אתם הולכים להשקיע בכל כך הרבה מטעמים, מה, לא תשקיעו גם  בחלה טובה וחגיגית?!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה

חלה מתוקה לראש השנה חגיגי

חלה מתוקה לראש השנה, בתוספת דבש. קלה להכנה, ייחודית וחגיגית במיוחד!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית: תבנית 26 / 28 / ברינג על גביי נייר אפייה
כוס: כוס חד פעמי חמה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (/חצי שקית שמרית)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • בלישה ביד או במיקסר, נשים קמח, שמרים, סוכר, דבש, ואז נערבב.
  • נוסיף את הביצה והמים פושרים, ואז נתחיל ללוש במהירות בינונית 3 דקות.
  • אחרי זאת מוסיפים רבע כוס שמן, נגביר את המהירות ונוסיף כפית מלח.
  • ממשיכים ללוש ואם צריך מוסיפים מים בטיפות בלבד, כדי שלא יהיה יבש ולא עם עודף מים.
  • נלוש למשך 10 דקות עד שהבצק נהיה קצת דבוק ולקרקעית ומנותק מהדפנות, וגם חלק ורך ולא יבש.
  • נפזר חופן קמח מסביב לבצק ונרים אותו מהקערה, ואז ביד משומנת נעשה מהבצק כדור עגול ונניח לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
  • לאחר שעה ורבע  נכין כדורים מהבצק ונניח אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתבנית משומנת שלנו או ברינג על נייר אפייה.
  • נניח באמצע קערית חסינת חום או עוד כדור בצק, כדי שהכתר יישמר.
  • נכסה את התבנית ל- 40 דקות או עד שתראו שתפח מספיק.
  • בצלוחית נערבב חלמון בלבד עם חצי כפית סוכר ורבע כפית מלח וכפית מם או חומץ.
  • נבריש את החלב בצורה יפה ואחידה ונפזר שומשום או פרג או שקדים מולבנים מעל.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות על מדף שני מלמטה, אפייה רגילה ולא טורבו, עד שמקבלים צבע שחום - בערך 25 דקות.
  • אפשר לערבב בכוס 2 כפיות דבש עם כפית מים רותחים ולהבריש את החלה שיוצאת מהתנור.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
המים במתכון להתחיל פחות ולאט לאט ואז להוסיף לפי הצורך - אולי תצטרכו יותר ואולי יותר כי כל קמח סופג אחרת.
אם הבצק קצת דביק לכם, אפשר לשמן אותו מלמעלה ותטפחו בו.
מי שרוצה שתי חלות כותר, אפשר לשים קילו קמח ושאר החומרים להכפיל.
אפשר לעשות כל צורת חלה ממתכון זה, לא רק כתר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חלה מתוקה לראש השנה

מה יצא לך משקל כל כדור?
כל כדור יצא 85 גרם.
באיזה שלב ניתן להקפיא, אחרי אפייה או לפני אפייה אבל אחרי התפחה?
אחרי האפייה, שעה אחרי ואז את מפשירה בטמפרטורת חדר ומחממת כמה דקות בתנור וזה כמו חדש.
החלה מתוקה?
כן אם לא רוצים מתוק להוריד את הסוכר לכף.
אפשר לעשות אותו הדבר מקמח מלא או מקמח כוסמין?
כן.
אני יכולה לעשות בתבנית קפיצית אבל להשתמש רק בכותר של התבנית בלי התחתית במקום רינג? ואחר כך איך מוצאים את החלה מהתבנית?
את שמה את הכדורים ואז את התבנית, ושזה מתקרר מעבירים סכין בדפנות ומרימים בזהירות ולצלחת עגולה.

 


הבמה כולה שלכם:
חלה מתוקה לראש השנה
חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה
צילום: אתי לקסמן

"תודה על ההצעה!
הכנתי מבצק שמרים עם צימוקים ויצא מושלם!"
אתי לקסמן

חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה
צילום: דורית נוימן

"הייתי יצירתית עם המתכון שלך יצא מושלם!"
דורית נוימן

חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה
צילום: קרן בנימין

"אלופה שלנו.. גם אני הכנתי אותה!"
קרן בנימין

חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה
צילום: מלי מאירוב

רק עוד דבר אחד אחרון!
חלה מתוקה לראש השנה

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מלי מאירוב

Similar Posts

6 Comments

  1. חלה מושלמת!! הכנתי לראש השנה והתבקשתי להכין כל שבת. (הוספתי לחלמון שבציפוי חצי כפית נס קפה ומרחתי בתחילת התפחת הכדורים ושוב לפני הכניסה לתנור)
    האם אפשר להעלות תמונה רק דרך הפייסבוק?

    1. היי סימה,
      וואו, נשמע מעלף! שמחים מאוד שיצאה מושלמת 🙂
      נכון לעכשיו, אפשר רק דרך הפייסבוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?