Go Back
חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה

חלה מתוקה לראש השנה חגיגי

חלה מתוקה לראש השנה, בתוספת דבש. קלה להכנה, ייחודית וחגיגית במיוחד!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית: תבנית 26 / 28 / ברינג על גביי נייר אפייה
כוס: כוס חד פעמי חמה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (/חצי שקית שמרית)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • בלישה ביד או במיקסר, נשים קמח, שמרים, סוכר, דבש, ואז נערבב.
  • נוסיף את הביצה והמים פושרים, ואז נתחיל ללוש במהירות בינונית 3 דקות.
  • אחרי זאת מוסיפים רבע כוס שמן, נגביר את המהירות ונוסיף כפית מלח.
  • ממשיכים ללוש ואם צריך מוסיפים מים בטיפות בלבד, כדי שלא יהיה יבש ולא עם עודף מים.
  • נלוש למשך 10 דקות עד שהבצק נהיה קצת דבוק ולקרקעית ומנותק מהדפנות, וגם חלק ורך ולא יבש.
  • נפזר חופן קמח מסביב לבצק ונרים אותו מהקערה, ואז ביד משומנת נעשה מהבצק כדור עגול ונניח לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
  • לאחר שעה ורבע  נכין כדורים מהבצק ונניח אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתבנית משומנת שלנו או ברינג על נייר אפייה.
  • נניח באמצע קערית חסינת חום או עוד כדור בצק, כדי שהכתר יישמר.
  • נכסה את התבנית ל- 40 דקות או עד שתראו שתפח מספיק.
  • בצלוחית נערבב חלמון בלבד עם חצי כפית סוכר ורבע כפית מלח וכפית מם או חומץ.
  • נבריש את החלב בצורה יפה ואחידה ונפזר שומשום או פרג או שקדים מולבנים מעל.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות על מדף שני מלמטה, אפייה רגילה ולא טורבו, עד שמקבלים צבע שחום - בערך 25 דקות.
  • אפשר לערבב בכוס 2 כפיות דבש עם כפית מים רותחים ולהבריש את החלה שיוצאת מהתנור.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
המים במתכון להתחיל פחות ולאט לאט ואז להוסיף לפי הצורך - אולי תצטרכו יותר ואולי יותר כי כל קמח סופג אחרת.
אם הבצק קצת דביק לכם, אפשר לשמן אותו מלמעלה ותטפחו בו.
מי שרוצה שתי חלות כותר, אפשר לשים קילו קמח ושאר החומרים להכפיל.
אפשר לעשות כל צורת חלה ממתכון זה, לא רק כתר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.