מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: בצל ממולא ברוטב רימונים עם צלי בשר עסיסי
מצרכים
גוש צלי בשר כתף מספר 5 (בערך קילו)
גרגירי פלפל אנגלי
בצל שלם
עלי דפנה
אורז
עגבניות
כוסברה , פטרוזיליה , סלרי
בהרט
כף רכז רמונים
לרוטב:
כף רכז רימונים
כפית בהרט
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל לבן
כפית פפריקה מתוקה
5 עלי דפנה מפוררים
כפית פלפל אנגלי (גרגירים)
רבע כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
שקית אבקת רוטב צלי (של אסם)
הכנת קדם
נתחיל קודם בקצת הכנות:
- גוש צלי בשר כתף מספר 5 (בערך קילו) נטגן במעט שמן לסגירת נוזלים מכל צדדיו. נרתיח את הבשר בסיר רחב עם: 2 ליטר מים, גרגירי פלפל אנגלי, בצל שלם ועלי דפנה עד לריכוך (בערך שעה וחצי). נצנן ונכניס למקרר ללילה (רצוי להכין את הבשר יום לפני)
- 4 בצלים שלמים גדולים בקליפתם, נחתוך בסכין רק את החלק העליון של הבצל (החלק של השורש), נחתוך עם סכין במרכז הבצל עד לליבה לא עד הסוף!! נרתיח במים 20 דקות ונצנן היטב. נסיר את הקליפה והשכבה הראשונה של הבצל, נפריד עלים עד שמגיעים לגלדים (את הגלדים נקצוץ ונשמור בצד
- כוס וחצי אורז עגול (אפשר להשתמש בכל סוג אחר) נשרה במים חצי שעה, נשטוף היטב ונסנן – אין צורך לבשל את האורז! נוסיף לאורז: חופן כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וכמה עלי סלרי קצוצים,
- עגבנייה אחת שצולים במחבת ללא שמן – נקלף את קליפתה ונחתוך קוביות קטנות, נסחוט נוזלים ונוסיף לאורז.
- נתבל ב: כף שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית בהרט וכף רכז רימונים לערבב היטב!
אופן הכנה
- אחרי שעשינו את הכנות הקדם, את הצלי בשר שקיררנו לחתוך לפרוסות דקות
- ניקח כל עלה של בצל, מניחים כף מהאורז במרכז ומגלגלים (לא נהדק חזק כדי שהאורז יתפח ויתבשל)
- לוקחים סיר סוטאז, מניחים בסיר ראשית את הבצל הקצוץ ששמרנו בצד מהגלדים
- במרכז הסיר להניח את פרוסות הבשר ומפזרים מעל הבשר את העלי דפנה והפלפל אנגלי, מסביב את הבצלים הממולאים
- בקערית שמים את השמן, הפפריקה, המלח,פלפל שחור גרוס, בהרט וכוס מים רותחים ומערבבים היטב ולמזוג עם כף מעל הבצל והבשר
- בכוס וחצי מים רותחים מערבבים את האבקת צלי בשר ומוסיף לסיר
- מבשלים שעה וחצי להבה נמוכה, מדי פעם משקים עם כף מהרוטב את הבצלים והבשר
- לחמם תנור ל 220 מעלות, לזגג כף רכז רימונים, ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה
טיפים להצלחה
- מי שלא רוצה להוסיף את הצלי בשר- להוסיף חצי כוס אורז נוסף, ועוד 2 בצלים לכמות. השאר אותו הדבר
- ניתן לסיום לפני הכנסה לתנור לסחוט חצי לימון!
- תחליפים לרכז רימונים: רוטב שזיפים, רוטב טראיקי, רוטב סצ'ואן, סילאן
- ניתן להוסיף 2 שקיות ואקום של ערמונים, שזיפים מיובשים שחורים
שאלות ותשובות
שאלה: את הבשר את קונה פרוס או פורסת?
תשובה: גוש שלם.
שאלה: הבצלים חמצמצים.. זה לא משפיע על הבשר?
תשובה: הבצלים מתקתקים לא חמצמצים.
שאלה: איך את מוציאה את פנים הבצלים?
תשובה: מרתיחים את הבצלים ואז הם מתרככים ואז כשמתקרר מוציאים.
שאלה: איזה טעם יש לרכז רימונים?
תשובה: חמוץ מתוק.
שאלה: מה אפשר במקום תרכיז רימונים? אפשר סילאן?
תשובה: כן.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!