|
אם בייגלה ירושלמי ביתי זה לא מספיק, הגיע הזמן לשדרוג גבינתי. בייגלה ירושלמי מהטובים שתאכלו, במעטה חיצוני קריספי וזהוב עם שומשום אהוב ומצד שני רכים ואווריריים מבפנים עם מילוי גבינות מושחתות שנמסות בפה, שמים לאפייה לקבלת מאפה מדהים עם ריח עז מסחרר , ביס אחד והחושים שלכם יטשטשו. 
מתכון באדיבות: הדר שפירא – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בייגלה ירושלמי במילוי גבינות

מצרכים 

 לבייגלה:
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
כוס ושליש מים פושרים ( 320 מ"ל) בהדרגה
כפית מלח

למילוי גבינה:
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
150 גרם גבינה מלוחה (בולגרית/פטה…)
150 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת 

*אפשר לשחק קצת עם הגבינות לטעמכם האישי.
*אם אין לכם ריקוטה תוסיפו עוד גבינה מלוחה. 

אופן הכנה 

  • נכין את הבצק:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, שמרים, וסוכר, ונתחיל ללוש במהירות נמוכה. נוסיף שמן וכוס מים ולשים כדקה. נוסיף בהדרגה את שאר המים (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות) עד לקבלת בצק רך, חלק ומעט דביק בחלק התחתון של המיקסר. נשים כ 8 דקות ובסוף נוסיף את המלח ונשים עוד כ-2 דקות.
  • נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • נכין את המילוי: בקערה נערבב יחד את כל הגבינות למעט המוצרלה. את המוצרלה נפזר בסוף מעל המילוי. נניח בצד.
  • מעצב את הבייגלים: נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים ונניח על נייר אפייה ל-10 דקות מנוחה כשהם מכוסים בניילון רופף. המנוחה הזו תגרום לבצק להיות גמיש ונוח לעבודה.
  • נפתח כל כדור על משטח מעט מקומח לעלה דק. נמלא בתערובת הגבינה ונפזר גבינת מוצרלה. נסגור לגליל בצורה כזאת – את צד ימין נקפל מעל הגבינות ואת צד שמאל מעל הבצק שקיפלנו. נהדק את הסגירה ונהדק את הקצוות.
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר הסגירה היא למטה.
  • נעשה כך עם שאר הבצק. נשאיר מרווח של 3 ס"מ אחד מהשני.
  • נמרח כל בייגל במים ונפזר שומשום בנדיבות. אפשר גם להרים את הבייגל וממש לטבול בשומשום. 
  • נכסה ונתפיח כ 20 דקות. נחמם תנור ל 240 מעלות.
  • נאפה כ15-20 דקות עד שהבייגלים מקבלים צבע שחום ויפה.

שאלות ותשובות

שאלה: הדר, במתכון כתוב שיש למרוח את הבייגלה במים לפני הסומסום, האם לא בביצה? מה הופך אותו לשחום?
תשובה: אין צורך בביצה, רק מים והוא משחים יפה בתנור.  

שאלה: במקום ריקוטה מה אפשר לשים?
תשובה: תוסיפי עוד קצת גבינה מלוחה.

שאלה: כמה חתיכות יוצא בערך?
תשובה: 8 יחידות מחצי קילו. 

שאלה: האמת לא ממש הבנתי איך שיטת הגלגול. לא פשוט לגלגל לרולדה ?
תשובה: את יכולה, איך שהכי נוח לך .אבל בגלל המילוי זה טיפה יותר מאתגר. יותר טוב למרוח באמצע ואז לסגור משני הצדדים. צד ימין מכסה את כל המילוי ואז צד שמאל סוגר מעליו.  

שאלה: אפשר לעשות את זה בקמח מלא?
תשובה:  לא ניסיתי … הייתי הולכת על חצי כוסמין מלא וחצי לבן בתור התחלה. 

שאלה: כמה שמרים רטובים ממירים?
תשובה: 25 גרם שמרים טריים. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 
עוד מתכונים מבוקשים:

בייגלה ירושלמי
 
בייגלה ירושלמי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *