מאפים ולחמים

חלה רכה לשבת (סרטון הכנה)

מתכון באדיבות: סרי שטרנברג – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה רכה לשבת (סרטון הכנה)

מ2 קילו מתקבלות 5 חלות ולחמניה אחת.

מצרכים 

קילו קמח

2 כפות שמרים

4 כפות סוכר

כף מלח

3/4 כוס שמן

500 מ”ל מים


אופן הכנה 

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים 500 מ”ל מים וחצי מהכמות שמן ומתחילים לערבל.

מערבלים 5 דק על מהירות בינונית, מידי פעם מוסיפים עוד קצת מהשמן עד שנגמר.

בודקים את הבצק, אם הוא טיפה קשה מוסיפים עוד 2 כפות מים.

לאחר 5 דק מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל לעוד 5 דקות.

צריך להתקבל בצק רך אבל לא דביק!

מוציאים להתפחה (קערת התפחה עם מכסה מאוד מומלצת)

מתפיחים את הבצק שעה.

לאחר שעה מתחילים לשקול חתיכות מהבצק, כל חתיכה 150 גרם. חשוב להכין את כל החתיכות מראש כדי שההתפחה של החלות תיהיה אחידה.

מכינים בצד כוס מים וכוס שומשום (תצטרכו יותר מכוס אז תשאירו לידכם את השקית)

מרטיבים בצד את המשטח/שיש עם מעט מים (טובלים את האצבעות ומרטיבים), מתחת לזה שופכים “שורה” של שומשום לרוחב.

פותחים כל חתיכה מהבצק עם מערוך ומגלגלים לרצועה, מניחים בצד.

עושים ככה 4 רצועות.

לוקחים את הרצועה הראשונה שגלגלנו ומגלגלים אותה לרצועה ארוכה לקליעה, מעבירים את הרצועה במשטח הרטוב (היא טיפה מתכווצת וזה בסדר) ומיד אחר כך מצפים אותה תוך כדי גלגול בשומשום עד שהיא מצופה היטב.

מניחים בצד ועושים את זה עם 3 הרצועות האחרות.

צובטים את ארבעת הרצועות בקצה וקולעים בקליעה של 4 (בע”ה אכין לכן סרטון)

מניחים בתבנית על נייר אפייה וממשיכים עם שאר החלות במהירות כדי שיתפחו אחיד.

מניחים להתפחה עד שהחלות הכפילו את הנפח שלהן (40 דק לערך)

אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו במידה והתנור חזק.

אופים עד שהחלות שחומות יפה ומוציאים.

נותנים לחלות להתקרר, עדיפות על רשת.

במידה ולא אוכלים את החלות באותו יום, עוטפים כל חלה בזהירות בניילון נצמד, מכניסים לשקית נקייה ומקפיאים.

מוציאים את החלות כשעתיים לפני הארוחה ומחממים.

אני משאירה תנור דולק בשבת על 100° ואני מחממת אותן בתנור.

מי שלא משאירה, יכולה לחמם על הפלטה, רק לשים לב לזמנים כדי שהחלה תתחמם היטב.

 

שאלות ותשובות

שאלה: האם יש לך טיפ לחלות מבריקות …מה למרוח?

תשובה: לחלות מבריקות את צריכה למרוח ביצה.. הטיפ שלי, תמרחי ביצה מיד אחרי הקליעה, תתפיחי, לפני הכניסה לתנור תמרחי שוב ביצה בזהירות כי זה תפוח ומיד לתנור. יצאו לך חלות מבריקות.

 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

חלה רכה לשבת

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker