| |

מתכון חלות רכות לשבת עם סרטון הכנה

חלות קריספיות מבחוץ ורכות בפנים - אם תיצמדו למתכון ולהסבר שלי, התוצאה שלכן תהיה כזאת.
בהשראת: שרי רוזנברג
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
מתכון לחלות רכות לשבת

מתכון לחלות רכות לשבת שיוצאות תמיד מוצלחות!

הן קריספיות מבחוץ ורכות בפנים.

אם תיצמדו למתכון ולהסבר שלי, התוצאה שלכן תהיה כזאת.

ספר המתכונים של שרי שטרנברג

מתכון לחלות רכות לשבת
צילום: שרי שטרנברג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחלות רכות לשבת

מתכון חלות רכות לשבת עם סרטון הכנה

חלות קריספיות מבחוץ ורכות בפנים - אם תיצמדו למתכון ולהסבר שלי, התוצאה שלכן תהיה כזאת.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
כמות 5 חלות + לחמניה
באדיבות: שרי רוזנברג

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 500 מ"ל מים
  • 1 כוס סומסום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר.
  • מוסיפים את המים וחצי מכמות השמן ומתחילים לערבל.
  • מערבלים 5 דקות על מהירות בינונית, מידי פעם מוסיפים עוד קצת מהשמן עד שנגמר.
  • בודקים את הבצק, אם הוא טיפה קשה מוסיפים עוד 2 כפות מים.
  • לאחר 5 דק מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל לעוד 5 דקות.
  • צריך להתקבל בצק רך אבל לא דביק!
  • מוציאים להתפחה (קערת התפחה עם מכסה מאוד מומלצת)
  • מתפיחים את הבצק שעה.
  • לאחר שעה מתחילים לשקול חתיכות מהבצק, כל חתיכה 150 גרם.
  • חשוב להכין את כל החתיכות מראש כדי שההתפחה של החלות תהיה אחידה.
  • מכינים בצד כוס מים ואת כוס השומשום (תצטרכו יותר מכוס אז תשאירו לידכם את השקית)
  • מרטיבים בצד את המשטח/שיש עם מעט מים (טובלים את האצבעות ומרטיבים), מתחת לזה שופכים "שורה" של שומשום לרוחב.
  • פותחים כל חתיכה מהבצק עם מערוך ומגלגלים לרצועה, מניחים בצד - עושים כנ"ל 4 רצועות.
  • לוקחים את הרצועה הראשונה שגלגלנו ומגלגלים אותה לרצועה ארוכה לקליעה.
  • מעבירים את הרצועה במשטח הרטוב (היא טיפה מתכווצת וזה בסדר)
  • מיד אחר כך מצפים אותה תוך כדי גלגול בשומשום עד שהיא מצופה היטב.
  • מניחים בצד ועושים את זה עם 3 הרצועות האחרות.
  • צובטים את ארבעת הרצועות בקצה וקולעים בקליעה של 4.
  • מניחים בתבנית על נייר אפייה וממשיכים עם שאר החלות במהירות כדי שיתפחו אחיד.
  • מניחים להתפחה עד שהחלות הכפילו את הנפח שלהן (40 דק לערך).
  • אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו במידה והתנור חזק.
  • אופים עד שהחלות שחומות יפה ומוציאים.
  • נותנים לחלות להתקרר, עדיפות על רשת.
  • במידה ולא אוכלים את החלות באותו יום, עוטפים כל חלה בזהירות בניילון נצמד, מכניסים לשקית נקייה ומקפיאים.
  • מוציאים את החלות כשעתיים לפני הארוחה ומחממים.
  • אני משאירה תנור דולק בשבת על 100° ואני מחממת אותן בתנור.
  • מי שלא משאירה, יכולה לחמם על הפלטה, רק לשים לב לזמנים כדי שהחלה תתחמם היטב.

הערות וטיפים

מ - 2 קילו מתקבלות 5 חלות ולחמנייה אחת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לחלות רכות לשבת
צילום: שרי שטרנברג


שאלות נפוצות: מתכון לחלות 

יש לך טיפ לחלות מבריקות … מה למרוח?

לחלות מבריקות את צריכה למרוח ביצה.. הטיפ שלי, תמרחי ביצה מיד אחרי הקליעה, תתפיחי, לפני הכניסה לתנור תמרחי שוב ביצה בזהירות כי זה תפוח ומיד לתנור. יצאו לך חלות מבריקות.

יש לך מתכון נהדר לחלות איזה שמרים את משתמשת ?
שמרים יבשים.
איזה קמח משתמשת?

שטיבל או סוגת.


הבמה כולה שלכם:
מתכון לחלות רכות לשבת
צילום: קרן יוספי – הדר

"הכנתי. יצא מעולה!!"

קרן יוספי – הדר

מתכון לחלות רכות לשבת
צילום: אורנית קמחי

"ווואאוווו תודה רבה על המתכון!!!"

אורנית קמחי

מתכון לחלות רכות לשבת
צילום: הודיה ישראל

"אליפות של מתכון!!! תודה!!!"

הודיה ישראל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לחלות רכות לשבת עם סרטון

 

מקור: Sari Brows Sternberg

Similar Posts

2 Comments

    1. אם תרצי להחליף חלק מהקמח בקמח מלא תצטרכי להגדיל מעט את כמות המים ולהקטין את הציפיות לגבי הנפח והמרקם.

4.20 from 5 votes (5 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements