עוגות שמריםעוגיות

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

עם מתכון כזה מושלם, אין סיכוי שלא יצאו לכם מאפים מעלפים! שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד, אנו רגילים לפגוש שושנים אלה במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים. אין כמו שושנים אלה כדי למלא את הבית (ואת החצר) בריח מדגדג באף שיעשה לכם חשק לחסל, הטעות היחידה שמלכתחילה לא מכינים כפול וזה נגמר מהר מדי.

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

תבנית: אינגליש קייק (אפשרות)

מצרכים 

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס שמן
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות מים.

מילוי וניל לכ 2-3 רולדות:
1 3/4 כוס חד פעמי חלב קר
כפית תמצית וניל
פודינג וניל
לערבב הכל ביחד – לשים במקרר 10 דקות.

לסירופ:
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
לצמצם לסירופ סמיך.


אופן הכנה

  • נערבב שמרים וקמח ונוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים. נלוש היטב כמה דקות.
  • נשים בשקית את הקערה ונתפיח לשעה.
  • נוריד נפח ונחלק ל-4 כדורים.
  • נרדד למלבן ונמרח מילוי ואז נגלגל לרולדה. אפשר לפזר מלמעלה שוקולד צ’יפס. לא חובה.
  • כל רולדה נחתוך בגודל הרצוי. במתכון חותכים ל-5 חתיכות.
  • נסדר על נייר אפייה או באינגליש קייק משומן עם מעט מרווחים כי זה תופח.
  • נמרח ביצה מהולה במעט מים וכפית סוכר.
  • נתפיח כ-20 דקות.
  • נאפה ב-170 מעלות. אני אופה בטורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
  • איך שהן יוצאות נבריש בסירופ פעמיים.

 

שאלות ותשובות

שאלה: את חותכת לפני האפייה את השושנים? המילוי לא נוזל?
תשובה: חותכת וזה לא נוזל.

שאלה: מה זה בבצק הרביעי?
תשובה: בבצק הרביעי מרחתי שוקולד ופיזרתי קינמון.

שאלה: האם אפשר להחליף במקום חלב מים וקצפת צמחית?
תשובה: אפשר אבל עדיף מים לטעם טוב יותר.

שאלה: זה לא נוזלי מדי?
תשובה: לא.

שאלה: לבשל את המילוי? או רק לערבב אותו ככה?
תשובה: רק לערבב.

שאלה: כמה שושנים נכנסות בתבנית אינגליש קייק?
תשובה: 5-6.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

 

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker