עוגיות שקדים וחמאה ממכרות.
מחפשים פינוק מתוק שתמיד יהיה שם בשבילכם ליד הקפה? צריכים לחדש את מלאי המתוקים שתמיד יהיו זמינים לכם ברגעים שהחשק למתוק עולה?
קבלו אותן עוגיות שקדים וחמאה ממכרות! המתכון קל להכנה, אבל מהטעם הפריך והנימוח שלהן יהיה קשה להיגמל…
בצורת סהרונים שהכי נוח להחזיק ביד, לטבול בקפה ולהכניס לפה – העוגיות המושלמות האלה יעיפו אתכם לירח, יחכו לכם תמיד בצנצנת כדי לפנק בעוד רגע מתוק ויפנקו אתכם בטעמים רכים ומענגים. ויש גם גרסת פרווה מושלמת לקינוח מנצח אחרי ארוחה בשרית…
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שקדים
- סהרוני שקדים מושלמים שיעיפו אתכם לירח…
- טעמים עמוקים של שקדים בשרניים במרקם עשיר וממכר
שורה תחתונה: איזה כיף שתמיד תחכה לכם צנצנת מלאה בסהרונים השובבים האלה?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגיות שקדים
עוגיות שקדים וחמאה ממכרות.
המצרכים
- 200 גרם חמאה רכה מאוד (תחליפים לפרווה: מחמאה או נטורינה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח שקדים (או שקדים טחונים דק דק)
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב (תחליפים לפרווה: כל סוגי החלב הצמחיים או מים)
- קורט מלח
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה נשים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, חלב ומלח ונעבד כמה דקות לעיסה תפוחה וחלקה.
- נוסיף את 2 סוגי הקמחים ואבקת אפייה ונעבד לבצק רך וחלק. אם רך מדי נוסיף קצת קמח ואם יבש מידי נוסיף עוד חלב. נעטוף בניילון נצמד ונצנן במקרר רבע שעה.
- נקרוץ כדורים קטנים, נרדד לנחש ונעגל לצורת סהרון. נאפה בחום של 170 מעלות כ-15 עד 20 דקות עד שקצת משחים, אבל לא יותר מידי. לא ניגע בעוגיות עד לצינון מוחלט
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים וחמאה ממכרות לקפה
חידשתם מלאי של עוגיות שקדים רכות ומהממות? מה דעתכם לעשות אותו דבר עם עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה? אל תהססו, אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ortal Moshika
עוגיות מוצלחות ביותר! פריכות ונימוחות בפה! יצאו לי כ60 עוגיות. פשוט לזלול
היי אבישג,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
בבקשה תשלחו מידה מדויקת של השקדים והקמח
היי סיגל!
מידת הכוס היא אוניברסלית, כלומר, 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף את הקמח לכוסמין מלא?
היי תמר!
אפשרי, אך המרקם יהיה קצת יותר דחוס.
לדעתנו, הכי טוב לשלב בין הקמחים ביחס של 1/3 קמח רגיל ו-2/3 כוסמין מלא, אבל את בהחלט יכולה להשתמש בכוסמין בלבד.
בהצלחה 🙂