עוגות שמרים | עוגיות | קינוחים
עוגיות שמרים שושנים
שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד, במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים!
עוגיות שמרים שושנים – עם מתכון כזה מושלם, אין סיכוי שלא יצאו לכם מאפים מעלפים!
שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד,
אנו רגילים לפגוש שושנים אלה במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים.
אין כמו שושנים אלה כדי למלא את הבית (ואת החצר) בריח מדגדג באף שיעשה לכם חשק לחסל,
הטעות היחידה שמלכתחילה לא מכינים כפול וזה נגמר מהר מדי.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות שמרים שושנים
שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד, במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים!
לדרג
כמות 2 רולדות
ציוד
תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
מילוי וניל:
- ¾1 כוס חלב קר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
לסירופ:
- ½ כוס מים
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
אופן ההכנה
- נערבב שמרים וקמח ונוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים. נלוש היטב כמה דקות.
- נשים בשקית את הקערה ונתפיח לשעה.
- נוריד נפח ונחלק ל-4 כדורים.
- נרדד למלבן ונמרח מילוי ואז נגלגל לרולדה. אפשר לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס. לא חובה.
- כל רולדה נחתוך בגודל הרצוי. במתכון חותכים ל-5 חתיכות.
- נסדר על נייר אפייה או באינגליש קייק משומן עם מעט מרווחים כי זה תופח.
- נמרח ביצה מהולה במעט מים וכפית סוכר.
- נתפיח כ-20 דקות.
- נאפה ב-170 מעלות. אני אופה בטורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
- איך שהן יוצאות נבריש בסירופ פעמיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות שמרים שושנים
את חותכת לפני האפייה את השושנים? המילוי לא נוזל? חותכת וזה לא נוזל. |
מה זה בבצק הרביעי? בבצק הרביעי מרחתי שוקולד ופיזרתי קינמון. |
האם אפשר להחליף במקום חלב מים וקצפת צמחית? אפשר אבל עדיף מים לטעם טוב יותר. |
לבשל את המילוי? או רק לערבב אותו ככה? רק לערבב. |
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
מקור: חני קונאשוילי
תודה רבה על המתכון !
יצא יאמי ביותר!
היי אנה,
תענוג!! נשמח לראות איך יצא בקבוצה 🙂
מה גודל המלבן שמרדדים (4 מלבנים סהכ), מרדדים דק? עבה? רשום אינגליש קייק הכוונה ל-4 כאלה או ש-20 שושנים אמורות להיכנס באינגליש קייק?
היי שלומית,
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בגודלם, ומרדדים לעובי של ס"מ.
במתכון זה משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק עבור 2 רולדות.
בהצלחה 🙂
האם במקום שמן אפשר חמאה,באיזה כמות ובאיזה מצב צבירה
היי סימה,
בוודאי, רק שימי 1/3 יותר חמאה מהכמות של השמן המופיעה במתכון ותני לה להגיע לטמפרטורת החדר.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום חלב בקרם וניל ?שיצא פרווה
אפשר מים וקצפת צמחית אך חלבי יותר טעים.
כמה אינסטנט יש לשים בקרם? את כל השקית??
שקית אחת של אינסטנט פודינג וניל, בהצלחה ובתיאבון1