קינוחיםמתכונים נוסטלגיים

תפוח מסוכר אדום (סרטון הכנה)

אי אפשר להעביר את יום העצמאות זה בלי תפוח מסוכר, לכן הפעם הבאנו לכם אותו בגרסה ביתית. תפוח מסוכר הוא תפוח מצופה בסירופ סוכר בצבע מאכל אדום, אולם חטיף מתוק זה נראה פשוט אך הוא מביא איתו נוסטלגיה וזכרונות מהילדות מהפעם הראשונה שכולם טעמו אותו והתפלאו. מכינים אותו במתכון קליל ופשוט ואז נותר בכל ביס להתענג ולהיזכר בזמנים חביבים.

מתכון באדיבות: יובל פונט – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: תפוח מסוכר אדום – אמבר

מצרכים 

8 תפוחים ירוקים החמצמצים
3 כוסות סוכר
כוס מים
חצי כוס סירופ גלוקוזה או סירופ תירס
צבע מאכל אדום


אופן הכנה 

  • נשטוף עם סקוץ את כל התפוחים
  • נחתוך את גבעולי התפוחים  וננעץ בהם את מקלי העץ
  • נשים נייר אפייה בתבנית ונשים עליה את התפוחים
  • בסיר נפרד נשים 3 כוסות סוכר עם כוס מים וחצי כוס סירופ גלוקוזה או סירופ תירס
  • נחמם הכל בערך 20-25 דקות עד שמגיעים לטמפרטורה של 150 מעלות
  • הוא יהיה מוכן כשהוא מבעבע, מעבירים אז למקום אחר בכיריים ונחכה שהבועות יעלמו
  • מוסיפים את צבע המאכל האדום לסיר ומערבבים
  • טובלים את התפוחים בסירופ היטב

 

שאלות ותשובות

שאלה: למי שאין סירופ גלוקוזה?
תשובה: יש סירופ תירס גם , לא נסיתי בלי אחד מהסירופים.

שאלה: אם מכינים רק ארבע חמש תפוחים אפשר כמות פחות של סוכר?
תשובה:  אני לא רוצה להטעות אותך, לי יצא בכמות הזו 8 תפוחים בנוניים אז אולי כדי לא לשנות.

שאלה: כמה צבע מאכל?
תשובה: מתחילים בטיפה ומקסימום מוסיפים.

שאלה: על איזה אש לשים? גבוהה? נמוכה? לעלות או להוריד תוך כדי?
תשובה: מתחילים בבינונית ולאט לאט מעלים את החום אחרת זה לוקח הרבה זמן. 

שאלה: זה מתקשה לי מהר אחרי טבילת 2 תפוחים מה לעשות?
תשובה: זה בסדר, פשוט לחמם שוב ולנסות לעבוד מהר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • נילי גואטה : תודה
  • מיטל דרור : גם אני עשיתי יצא מושלםםם”
  • סיגל שמעיה : הכנתי

עוד מתכונים מבוקשים:

תפוח מסוכר

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker