מאפים ולחמיםמתכונים לפסח

בורקס בשר כשר לפסח עם רוטב פטריות

אל דאגה, גם בחג הזה מביאים לכם מתכון בורקס בשר כשר לפסח. קבלו בורקס עם בצק רך ונוח לעבודה שמכינים מקמח תפוחי אדמה, עם מלית מטריפה ועסיסית של בשר טחון שעושה רק טוב בפה. הכי מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות שמיימי ולהתאהב. לא צריך להיות סבתא טורקייה כדי להכין את המתכון הזה, כל אחד יכול

מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בורקס בשר כשר לפסח

מצרכים 

לבצק
10 מצות
2 כוסות מים
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
2 ביצים
שליש כוס שמן
2 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי
2-3 פרסות
ק”ג בשר טחון
כף אבקת מרק בצל


אופן הכנה 

  • נשבור את המצות לתוך קערה, נשפוך מעל כ-2 כוסות מים ואז נשהה כחצי שעה שהכל יתרכך. אם חסר מים אז נוסיף ואם יש יותר מדי נסחוט את כל הנוזלים.
  • נוסיף את שאר רכיבי הבצק, ונערבב הכל לבצק נוח למגע ונקרר במקרר לשעתיים.
  • נעבור למילוי, ניקח את הפרסות ונקצוץ במג’ימיקס.
  • נחמם שמן במחבת רחב ונוסיף את הפרסה, לאדות ולטגן עד שמתרכך ומזהיב מעט
  • נוסיף את הבשר טחון ונערבב ולפתוח כל הזמן עד שהבשר נהיה פירורים, נוסיף מלח ופלפל שחור ואז כך אבקת מרק בצל, נבשל על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים ואז נצנן.
  • מניחים על השיש נייר אפייה, מרססים במעט שמן ומשטחים חצי מכמות הבצק עד שנהיה עלה מלבני דק, לא לחשוש הבצק יהיה נוח לעבודה.
  • נניח חצי מכמות הבשר באמצע ונסגור הבצק מעל הבשר כך שתיווצר רולדה. ניעזר בנייר האפייה ואפשר גם בידיים, נהדק עם הידיים את הרולדה ונרסס תרסיס שמן ולפזר שומשום, נכניס למקרר לקירור של שעתיים לפחות
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות עד שמזהיב.

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר לעשות חצי הכמות?
תשובה:  כן ניתן.

שאלה: מזה פרסה?
תשובה: זה פרסה, ניקרא גם כרישה.

שאלה: תפוח אדמה אחד?
תשובה: נכון.

שאלה: אפשר לעשות יום קודם?
תשובה: אפשר בהחלט.   

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

בורקס בשר כשר לפסח

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker