פסח כאן ואיתו המימונה והגיע הזמן ללמוד איך מכינים מופלטה נכון. המנה המסורתית המרוקאית המפורסמת חוזרת במתכון מנצח וחגיגי, בצק דקיק וטעים שמכינים במולטי שף או מחבת שיוצא רך חמים וטעים, לא תאמינו כמה קל להכין! מופלטה מושלמת במתכון קל וקליל עם סרטון הכנה מלא, אז בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: ויויאן ביטון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מופלטה מושלמת (עם סרטון הכנה)
מצרכים
קילו קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
קורט מלח
2 3/4 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- נשים הכל יחד במיקסר ונלוש היטב
- לתת מנוחה 1/4 שעה ואז ניצור עיגולים ונשים על מגש ושמן מעל ולתת מנוחה לעוד 1/4 שעה.
- על קרש נשים אחד נייר אפייה רגיל ואז מעליו עוד נייר אפייה בצורת עיגול
- ניקח עיגול מהבצק ונטבול בשמן ואז נשים בין ניירי האפייה, נמשוך את הבצק לצדדים עם מערוך (או ידיים)
- שמים במולטי שף עם הנייר ואז מרימים אותו
סרטון הכנה מלא:
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס משתמשים?
תשובה: כוס חד פעמית חמה.
שאלה: במה אפשר להשתמש אם אין מולטי שף?
תשובה: במחבת על אש נמוכה.
שאלה: למה לשים אחד על שני ,אך מטגנת צד שני?
תשובה: לא מטגנים צד שני, רק צד אחד השני נשאר רך ומוכן מהאדים.
שאלה: לא הופכים?
תשובה: שמים אחד על השני והופכים יחד על החבילה.
שאלה: מה הכמות בשמרים טריים?
תשובה: 20 גרם.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- דפנה בוקובזה : "תודה על מתכון מושלם ושיטה מושלמת"
עוד מתכונים מבוקשים לפסח:
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
אפשר בבקשה לשלוח לי לוואצאף את הסרטון הכנה של המופלטה
זה לא עולה לי באתר
היי יהודית בבקשה קישור לסרטון כאן