| |
העוגה ששיגעה את הרשת! עוגת אגוזים שוקולד קוקוס שהוכשרה לפסח במיוחד בשבילכם. מכינים משילוב מהמם של אגוזים קצוצים, שוקולד וקוקוס עם כוס קפה נמס שמשדרגת את המשחק, ואז מצפים בקצפת מלטפת עם נגיעות שוקולד מגורד ואגוזים ומקבלים עוגה חגיגית שיוצאת נימוחה ואוורירית כמו ענן, מכינים פעם אחת ומתמכרים, אז בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת אגוזים שוקולד וקוקוס לפסח

מצרכים 

6 ביצים
1 כוס סוכר (חד פעמי חם)
3 כפות יין או מים
קורט מלח
חצי כוס קמח מצה
כפית אבקת קפה נמס
1 כוס קוקוס
כף אבקת אפייה כשר לפסח
3/4 כוס אגוזים קצוצים
100 גר' שוקולד מריר מגורר גס
תבנית קפיצית 24
כוס קפה נמס
לקצפת
2 שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר
כף מחוקה אבקת נס קפה
לקישוט
2 קוביות שוקולד מריר
5 אגוזים


אופן הכנה 

  • נחמם תנור 170 מעלות.
  • בקערה נערבב את החומרים היבשים – קמח מצה,אגוזים .
  • קצוצים כפית נס קפה,כוס קוקוס, שוקולד מריר מגורד גס,כף אבקת אפייה.
  • נפריד חלמונים ונוסיף חצי כוס סוכר ונוסיף לקערת היבשים.
  • נקציף חלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר.
  • נוסיף לקערה בתנועות קיפול עדינות.
  • נעביר לתבנית קפיצית משומנת ולאפות 50 דקות.
  • נבדוק במרכז העוגה עם קיסם.
  • במידה ועוד לא אפויה לאפות עוד 10 דקות ולצנן.
  • נכין כוס קפה נמס לקרר ולשפוך על העוגה החמה.
  • נקרר את העוגה.
  • נקציף 2 שמנת מתוקה, עם 4 כפות אבקת סוכר וכף מחוקה קפה נמס .
  • נמרח על העוגה הקרה.
  • נקשט עם אגוזים ושוקולד מגורד.

שאלות ותשובות

שאלה: אין שמן בעוגה?
תשובה: אין.

שאלה: משתמשים באגוזי המלך לקישוט?
תשובה: כן.

שאלה: מתי להוסיף את כוס הקפה?
תשובה: כשהעוגה יוצאת מהתנור.

שאלה: מה לעשות עם כוס קפה הנמס ?
תשובה: לקרר ולשפוך על העוגה החמה ,לקרר את העוגה ולמרוח את הקצפת. 

שאלה: קמח מצה זה הקמח הדק לעוגה?
תשובה: כן.

תמונות ותגובות מהגולשים

  • סוניה פנחס : "תודה לדורית על המתכון אחלה עוגה"
  • עינב פלאות : "היא מעולהההה! גם אני הכנתי"

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגת אגוזים שוקולד וקוקוס לפסח

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *