ארוחות צהרייםבשרמנות ראשונות וסלטיםמתכונים לפסחתוספות

בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ

מתכון מסורתי שכולנו מכירים ואוהבים אך הפעם נעשה אותו כשר לפסח. בלינצ’ס שמכינים מקמח תפוחי אדמה במקום רגיל עם מילוי מטריף של כבד קצוץ בהוספת ביצים קשות. מתכון פשוט וברור לבלינצ’ס שתמיד כולם על השולחן ניגשים אליהם דבר ראשון, הכי מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות לחוויה מענגת.

 

מתכון באדיבות: שרה קורן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בלינצ’ס במילוי כבד קצוץ

מצרכים 

לבלינצ’ס של פסח
80 גרם קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
כוס מים
כף שמן
1/4 כפית מלח

למילוי כבד קצוץ
2 בצל קצוץ
1/2 קילו כבדי עוף
מלח פלפל
5 ביצים קשות
כף מיונז


אופן הכנה 

קודם כל שימו לב – כמות הבלינצ’סים משתנה לפי גודל המחבת. כמו כן, חשוב להתאים את כמות הבלילה של הבלינצ’ס – פשוט התאימו אותה לגודל המחבת כך שתהיה שכבה דקה ולא יותר.

  • נתחיל בהכנת הכנת הבלינצ’ס, בקערה גדולה טורפים ביצים עם מים ושמן היטב.
  • נוסיף לקערה קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.
  • נמשיך לערבב עד לבלילה דלילה ובלי גושים.
  • במחבת של קרפים (אפשר גם מחבת רגילה, עדיף טפלון) נחמם מעט שמן על להבה בינונית.
  • ניצוק כמות של פחות ממצקת מרק קטנה למחבת ונסובב היטב עד שהבלילה מתפזרת בכל המחבת.
  • נטגן דקה או 2 מקסימום ונהפוך לצד שני עד שמוכן.
  • נוציא ונצנן בטמפ’ החדר.
  • נעבור למילוי כבד קצוץ, את 2 הבצלים נטגן במחבת עם שמן עד להזהבה, נוציא ונצנן היטב.
  • בינתיים נטגן את הכבדים בשלמותם עם שמן, מלח ופלפל לפי הטעם. רבע שעה של טיגון ולא יותר – לא לשרוף את הכבדים. נוציא ונצנן לחלוטין.
  • נטחן את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר, נוסיף כף מיונז ומערבבים היטב.
  • נעבור למילוי הבלינצ’סים, לאחר צינון גם של המלית וגם של הבלינצ’סים, נמלא כל בלינצ’ס טוב.
  • ניתן לסגור 2 קצוות מקבילים, אך לא חובה
  • נגלגל עד הסוף ונסדר בערימה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

בלינצ'ס במילוי כבד קצוץ

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close