|
הפסח מתקרב ומחפשים להעשיר את שולחן החג? הגעתם למקום הנכון! תבשיל קציצות בשר עסיסיות וחלומיות בשילוב צבעים רבים של ירק מטוגן קלילות, והכל עטוף במאפה טעים מבצק פריך שהכי נוח לעבודה. מתכון קל וברור למאפה לפסח במילוי בשר וירקות שתמיד כולם ניגשים אליו ראשון ומיד! פשוט ידהים את כל מי שיטעם.
מתכון באדיבות: ירדנה ג'נאח – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מאפה לפסח במילוי בשר וירקות

מצרכים 

לקציצות
חצי קילו בשר טחון אדום או חזה עוף
חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
1 בצל גדול קצוצים
1 ביצה
3 כפות קמח מצה
כפית מלח
חצי כפית כורכום 

חצי כפית בהרט
חצי כפית פלפל לבן

לירקות
1 בצל
1 פלפל גמבה מכל צבע
1 גזר
1 בטטה
פטריות
3 עלי כרפס
מלח
מעט כורכום
כף פפריקה מתוקה

לבצק
חבילה קמח להכנת מאפים כשר לפסח (שקית כחול לבן )
כוס וחצי קמח תפוחי אדמה
1 ביצה
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
כפית סוכר
כוס מים מהברז


אופן הכנה 

  • נתחיל בקציצות, נערבב את כל הרכיבים לקציצות יחד ונטגן במעט שמן קציצות ( לא לשרוף כי הם עוברים תנור ( אפשרי את הקציצות להכניס לתנור מראש). 
  • כעת נעבור לירקות, נטגן את הירקות לרצועות במעט שמן זית עד לריכוך, אחרי זאת נוסיף מלח, מעט כורכום וכף פפריקה מתוקה. ללא מים הירקות מפרישים
  • נכניס את הקציצות ל5 דקות לתפיסת טעמים .ואז נניח בצד.
  • נעבור כעת לבצק, נעבד מהרכיבים לבצק ואז לחלק לשתיים, נפתח כדור בצק בגודל צלחת (לא דק מדי) ונניחו על נייר אפייה ולאפות כ-10 דקות.
  • נוסיף מעל את התבשיל ונכסה בחצי השני ונהדק מסביב.
  • נמרח חלמון ושומשום ונאפה על 180 מעלות עד להשחמת המאפה.

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר להכניס לבצק משהו אחר?
תשובה: אפשרי כל תבשיל להכניס לבצק אך חשוב לסנן נוזלים.

שאלה: לגבי הקמח – איזה קמח זה בדיוק?
תשובה: רשום על השקית "תערובת להכת מאפי שמרים לפסח" , כזה שבתמונה.

עוד מתכונים מבוקשים:

מאפה לפסח במילוי בשר וירקות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *