מתכון באדיבות: ליז תורג'מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת סברינה עסיסית
מצרכים
3 ביצים XL
כוס סוכר
כוס וחצי קמח כרגיל (או קמח תופח רגיל ולוותר על אבקת האפייה)
כפית וחצי אבקת אפיה
1 דנונה 3%
שקית אבקת אפייה
לסירופ
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מעט רום
לקצפת
1 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
כף פודינג וניל
אופן הכנה
- נדליק תנור ל-180 מעלות
- נפריד את הביצים, נקציף לקצף יציב את החלבון עם כוס סוכר, בהדרגה נחליש את מהירות המערבל ונוסיף את החלמונים
- נוסיף כוס וחצי קמח תופח
- נעצור את המערבל, נוסיף את הדנונה עם שקית אבקת אפייה בתנועות קיפול עדינות
- לאפות בתבנית עגולה משומנת גודל 24
- 35 דקות איך שהעוגה מוכנה נשפוך כוס מים קרים לא לפחד, ואת הסירופ.
- אופן הכנת הסירופ: נבשל על הגז חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומוסיפים מעט רום
- נכין את הקצפת ונשים.
שאלות ותשובות
שאלה: יש תחליף לדנונה כדי שהעוגה תהיה פרווה?
תשובה: מעדן סויה וניל של אלפרו או שמנת פרווה (בכמות של דנונה אחד).
שאלה: לא הבנתי חוץ מהסירופ גם מים קרים על העוגה?
תשובה: כן בדיוק. אפשר מים מהברז.
שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: להשתמש בכוס חד פעמי שתייה קרה.
שאלה: איזה פירות שמים למעלה?
תשובה: מנגו ופירות יער שחור בחורף אני אוהבת לשים תותים.
שאלה: כמה בערך לשים רום לסירופ?
תשובה: כ-3 כפות.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ענבל דהן : "עשיתי יצא מושלם תודה"
- קרין רים : "יצאה רטובה ומהמממתתתת"
- חיפי ברוריה : "גם אני הכנתי תודה על מתכון מוצלח"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
במקום 3 ביצי אקסטרה לארג' כמה זה יוצא ביצי לארג'
תתחילי עם 3 ותוסיפי את הרביעית במידת הצורך לפי הבלילה. בהצלחה ובתיאבון.
שלום,
איזה גודל כוס את משתמשת?
להשתמש בכוס חד פעמי שתייה קרה, בהצלחה ובתיאבון!