| | | | | |

עוגות תפוחים הן העוגות הכי נוסטלגיות והכי מנחמות שיש, עם ריח התפוחים בשילוב ריחות הקינמון שמתפזרים בבית ומשאירים תחושה מחבקת. אז ברור לנו שהיה לכם שבוע עמוס מאוד ושעוגת תפוחים זה בדיוק מה שאתם צריכים לסוף השבוע.

לשם כך אספנו לכם 3 מתכונים של עוגות תפוחים ללא גלוטן, שלא משאירות תופעות לוואי מלבד חיוך ותחושת נחמה. כל המתכונים קלים ביותר להכנה וכל אחד יכול להכין, ולא משנה איזו תבחרו – זכיתם!

ניתן למצוא כאן עוגת תפוחים משגעת על בסיס קמח שקדים ועוד רכיבים טובים שישאירו לכם טעם של עוד, ועוד עוגת תפוחים המשלבת גם קמח קינואה ושלל רכיבים בריאים שכדאי לכלול בתזונה היום־יומית וגם עוגת דבש תפוחים יוצאת דופן שמתקבלת במרקם מפנק במיוחד!

1. עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן – הכנה: קלילה וקצרה כמעט בקערה אחת, התוצאה: עוגת תפוחים ללא סוכר מהממת שתפנק אתכם במרקם רך ועסיסי בטירוף!

עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן: אליפות של מעדן

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה בקערה אחת תפסק לכם ביס ממכר. פינוק מתוק ונפלא ללא רגשות אשמה
באדיבות: ליאת דוד

מצרכים

  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות מה שאוהבים, אני השתמשתי בחרמון
  • 100 גרם חמאה
  • 2-3 כפות סוויטאנגו
  • כפית קינמון
  • ½2 כוסות קמח שקדים
  • ¼ כוס קמח קוקוס
  • 4 ביצים מידה L
  • כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • ½ כוס חצי מייפל טבעי אפשר להחליף בסוויטאנגו ואז להוסיף כרבע עד חצי כוס שמנת מתוקה על מנת לאזן יבשים ונוזלים
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה

  • מלהיטים מחבת, ממיסים חמאה ומוסיפים סוויטאנגו ותפוחים. מנמיכים את גובה הלהבה ומערבבים את התפוחים עם החמאה.
  • ממשיכים לבשל את התפוחים עד לחצי ריכוך תוך ערבוב מפעם לפעם, מוסיפים את הקינמון ומערבבים, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
  • בקערה מניחים את כל הרכיבים היבשים (קמח שקדים, קמח קוקוס, קמצוץ מלח, אם משתמשים בסוויטאנגו אז גם אותו, אבקת אפייה אגוזים). מערבבים לתערובת אחידה
  • מוסיפים ביצים, מייפל (במידה ולא החלפנו לסוויטאנגו), ומערבבים כמעט לאיחוד (במידה והחלפנו לסוויטאנגו מוסיפים שמנת מתוקה מתחילים ברבע כוס ואם צריך מוסיפים עוד רבע)
  • מוסיפים את התפוחים עם כל החמאה שבמחבת ומקפלים לאיחוד מלא. משמנים תבנית שקעים, מניחים רק עד שלושת רבעי גובה של השקע ממסת התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים וזוללים

טיפים והערות

טיפ: הכנתם מאפינס? בפעם הבאה עם אותו מתכון תוכלו להכין עוגת תפוחים, רק לשים לב שתצטרכו לאפות יותר זמן, כ-30 עד 35 דקות תלוי בתנור. 
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה – תציף את הבית בניחוח קינמון מטריף שיגרום לכם לזלול אותה עד הפירור האחרון. יש אפשרות גם להכין כעוגת תפוחים מקמח כוסמין

עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה! עשירה בסיבים תזונתיים ושילוב מושלם של תפוחים עסיסיים ואגוזים קראנצ'יים שתציף את הבית בניחוח קינמון מטריף
באדיבות: עידית מרום

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית מלבנית

מצרכים

  • 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
  • ½ כוס שמן קוקוס מומס
  • ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה

  • את קוביית התפוחים נניח בקערה, נפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ונערבב.
  • בקערה נפרדת נטרוף היטב ביצים עם סוכר, נוסיף גם שמן וחלב סויה.
  • נכניס פנימה את קוביות התפוחים ונערבב.
  • נוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ונערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
  • נעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • ציפוי: בקערית קטנה נערבב את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון, נפזר באחידות מעל העוגה.
  • נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. נמתין לקירור ונחתוך לריבועים יפים.

טיפים והערות

  • את קמח הקינואה אפשר להחליף בקמת כוסמת, אבל שימו לב שאי אפשר להחליף בקמח שקדים לבד כי הוא לא יחזיק את המסה, אפשר להמיר בכוסמין מלא, אבל אז העוגה תהיה עם גלוטן
 
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן – עוגה מפנקת ברמות אחרות שקל להכין ולא משאירה תופעות לוואי!

עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן

עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן

שילוב טעמים עשיר עם מרקם חלומי
באדיבות: שמחה אלגלי

ציוד

  • תבנית חד פעמית רגילה עגולה 24 / 26
  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מצרכים

  • 6 ביצים שלמות
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מחית תפוחים של יכין
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות נס מגורען
  • ¾ כוס דבש
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 3 כוסות קמח תמי תופח

אופן הכנה

  • מקציפים את הביצים עם קורט מלח וכוס סוכר היטב לקצף יציב.
  • מנמיכים את המיקסר על המהירות הכי נמוכה, ומוסיפים בזרם דק את השמן., מחית תפוחים, מים רותחים המעורבבים עם 2 כפות נס מגורען, הדבש, סודה לשתייה ולבסוף את הקמח.
  • מערבבים עד לאיחוד, לא לערבב יותר מדי.
  • מכבים את המיקסר ומערבבים עם כך כמו עוגת גבינה בצורת עטיפה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה.
  • לאחר אפייה כשהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר.
  • אפשר להוסיף לעוגה כוס אגוזים קצוצים ולערבב עם הקמח. אפשר גם להוסיף רבע כפית קינמון למי שאוהב.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני עוגות תפוחים במרחק לחיצה אחת

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני עוגת תפוחים ללא גלוטן באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *