גם לכם נמאס מהפסטרמה שקונים בסופר? אז במקום לחשוב פעמיים לפני קונים מכינים פסטרמה קלה וטעימה בבית בלי לחשוב בכלל! פסטרמה הודו עסיסית ונפלאת עם שילוב תיבולים שנותן טעם משגע ודבשי במיוחד. פסטרמה הודו ביתית מזינה וטובה יותר במתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין.
מתכון באדיבות: נעומי ברוכים – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פסטרמה הודו ביתית

מצרכים

הודו
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה ומתוקה
כמון
אבקת שום
דבש

אופן הכנה

  • בקערה קטנה נערבב מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה, כמון ואבקת שום
  • נמרוח שמן על ההודו ומעל נפזר את התבלינים, שידבקו טוב
  • נעטוף בנייר אפיה, ראו תמונה! נשים בתבנית ולצפות בנייר כסף היטב
  • נשרה במקרר לשעתיים. אפשר גם לילה שלם
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל160 לשעתיים וחצי.
  • נוציא מהתנור ובכוס נערבב דבש ופפריקה חריפה היטב
  • נמרח על ההודו.
  • נכניס לתנור שוב והפעם בחום של 200 ל15-20 דקות ללא כיסוי.
  • נוציא ונקרר ואז נפרוס פרוסות דקות מאוד


שאלות ותשובות

שאלה: זה לא יוצא יבש?
תשובה: לא, פורסים פרוסות דקות ויוצא מושלם.

שאלה: לקרר בחוץ או במקרר?
תשובה: במקרר.

שאלה: הפסטרמה נקבה או זכר?
תשובה: נקבה.

שאלה: איך זה נראה לפני התיבול?
תשובה:  ככה

שאלה: עוטפים בנייר כסף או ברמנט?
תשובה: נייר אפיה ומעל נייר כסף.

תמונות ותגובות מהגולשים

דלית וגמן: גם אני מכינה קבוע בני ובעלי מאוד אוהבים”

 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

פסטרמה הודו ביתית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!